МОЗ рекомендує контролювати температурний режим в аудиторіях / фото УНІАН

Заступник міністра охорони здоров'я, головний державний санітарний лікар України Віктор Ляшко заявляє, що Міністерство охорони здоров'я зробило все можливе для проведення ЗНО в безпечних умовах та без ризику для здоров’я під час епідемії COVID-19.

Як передає кореспондент УНІАН, про це Ляшко сказав під час онлайн-брифінгу.

Читайте такожСьогодні в Україні відбудеться ЗНО з фізики: що брати на тестування, правила та умови допуску

Відео дня

«30 червня відбувся другий етап ЗНО з української мови та літератури. Ми – МОЗ у складі урядової команди - зробили все можливе для того, щоб ЗНО було проведено безпечно і без ризику для здоров’я як дітей, так і викладачів, які перебувають під час проведення ЗНО», - наголосив він.

За словами Ляшка, 30 червня у ЗНО взяли участь понад 270 тисяч дітей. З них через протиепідемічні правила, які прописані в постанові головного державного санітарного лікаря, 52 дитини не були допущені до проведення ЗНО через ознаки гострого респіраторного захворювання.

Як сказав Ляшко, окрім протиепідемічних норм, у пунктах тестування потрібно дотримуватися й інших санітарно-гігієнічних умов. За його словами, в першу чергу це стосується температурного режиму в класах.

«З покращенням погодних умов ми відзначаємо значне збільшення температури в класах, де проводиться тестування. Ми надали відповідні рекомендації щодо провітрювання приміщень, щодо вибору приміщень з тіньової сторони, щодо забезпечення приміщень кондиціонуванням», - додав Ляшко.

Головний санлікар зауважив, що ці рекомендації мають виконати органи місцевого самоврядування спільно з освітянами для того, щоб окрім безпечних протиепідемічних умов були комфортні та безпечні санітарно-гігієнічні умови під час складання ЗНО.