Експерт вважає, що кращих учнів завжди небагато / фото УНІАН

Український центр оцінювання якості освіти оприлюднив підсумки зовнішнього незалежного тестування з семи предметів, в тому числі і з української мови. З'ясувалося, що лише вісім з 275 000 випускників шкіл склали ЗНО на 200 балів.

Читайте такожВ Україні сьогодні стартує додаткова сесія ЗНО

Експерт у сфері освіти Володимир Бахрушин в ефірі каналу "Україна 24" пояснив причини.

Відео дня

"Насправді це немало, оскільки 200 балів - це максимальний результат. Є мета, щоб всі отримали якісні знання, які відповідають потребам суспільства, стандартам, але якщо ми говоримо про ЗНО, то у нього є й інше завдання - це не тільки визначити, наскільки хто знає мову або інші предмети, а й визначити, хто кращий і проранжувати учнів. Тому тих, хто кращий, - їх завжди буває трохи", - сказав Бахрушин.

Також стало відомо, що близько 23 000 випускників шкіл взагалі не склали ЗНО з української мови та історії навіть на мінімальний прохідний бал.

"Якщо перевести тисячі в відсотки, то це близько 10 відсотків - це на рівні попередніх років, тут немає нічого дивного", - прокоментував експерт.

Як повідомляв УНІАН, мовний омбудсмен тарас Кремінь раніше заявив, що в Україні сьогодні існує проблема з якістю викладання української мови, і приклад того – результати проведення ЗНО протягом останніх років.