Володимир Кличко провів за кар'єру 69 боїв / facebook.com/KlitschkoOfficial

Колишній чемпіон світу з боксу Володимир Кличко за всю кар'єру заробив близько 150 мільйонів євро.

Доходи української легенди боксу порахував портал Sport Arena.

Кличко-молодший виходив на ринг більше 20 років, починаючи з листопада 1996 року. За цей час українець провів 69 поєдинки, в яких здобув 64 перемоги. З них 53 – нокаутом. Поразок у Володимира було п'ять.

Відео дня

Читайте також20 років тому: як Україна завоювала перший титул чемпіона світу з боксу (відео)

Як розповідав менеджер Султана Ібрагімова Борис Грінберг, за об'єднувальний бій Кличко – Ібрагімов американський телеканал НВО заплатив 7,2 мільйони доларів, які були поділені між командами боксерів навпіл. З урахуванням вдало проданого брендингу рингу, а також трансляцією в Європі, гонорар Володимира за цей поєдинок склав 9 мільйонів доларів.

10 мільйонів, але вже євро, Володимир заробив у своєму передостанньому бою з британцем Тайсоном Ф'юрі. Такий дохід принесла трансляція в форматі pay-per-view.

Схожа історія була і з боєм проти Девіда Хея 2 липня 2011 року. Та перемога принесла Кличку не тільки всі найбільш значущі титули, але і дохід у розмірі 12,5 мільйона євро.

На другому місці в рейтингу найбільш грошових боїв українця – поєдинок з Олександром Повєткіним в Москві. Тоді українець отримав 75% від загального доходу, а сума склала 17,5 мільйона доларів.

Рекордом українського чемпіона стало бій з британцем Ентоні Джошуа на "Вемблі" 29 квітня 2017 року. Трансляцію дивилися 1,4 мільйона британців, що стало рекордом платного сервісу Sky Sports за 50 років. Гонорар Володимира за цей поєдинок склав 20 мільйонів євро.

Таким чином, загальний дохід молодшого з братів Кличків за всю кар'єру склав близько 150 мільйонів євро.

УНІАН також повідомляв, що Володимир Кличко спростував чутки про відновлення кар'єри.