Бій за участю Максима Дадашева бьіл зупинений після одинадцятого раунду / фото: BoxingScene

Російський боксер Максим Дадашев знаходиться в критичному стані після поразки в бою за звання обов'язкового претендента на пояс IBF у у першій напівсередній вазі проти пуерторіканця Сабріеля Матіаса.

В одинадцятому раунді поєдинку, який проходив у США, Дадашев пропустив потужний удар від суперника, після чого тренер росіянина не випустив боксера на фінальний раунд.

Коли Дадашев залишав ринг, йому стало погано, він втратив свідомість. Боксера доставили до лікарні, де провели трепанацію, видаливши частину черепа, щоб зняти набряк.

Відео дня

"Він знаходиться в критичному стані, але лікарі сказали, що він стабільний. Знаємо, що крововилив зупинено, набряку мозку більше немає. Так що деякі позитивні новини все ж з'явилися", - сказав один із тренерів росіянина Донатас Янушевічус, якого в Twitter цитує журналіст Стів Кім.

Пізніше стало відомо, що Дадашева ввели в медикаментозну кому. Дане рішення було прийнято лікарями після проведення операції, передає Washington Post.

В мережі також з'явилося відео, на якому тренер Дадашева Бадді Макгірт вмовляє підопічного зупинити бій.

"Я зупиню бій, Макс, ти пропустиш занадто багато. Будь ласка, Макс, дозволь мені це зробити, добре? Подивись на мене, будь ласка. Ти пропускаєш занадто багато. Якщо я цього не зроблю, це зробить рефері. Будь ласка. Макс, будь ласка, давай же", - говорив Макгірт, після чого звернувся до перекладача боксера: "Ти повинен бути чесний з ним".

УНІАН раніше також повідомляв про те, що екс-український боксер Олександр Димитренко зазнав нищівної поразки, ледь не випавши за канати.