Олександр Усик і Чазз Візерспун / фото: К2 Promotions Ukraine

Українець Олександр Усик у Чикаго, США, проведе бій проти американця Чазза Візерспуна. Поєдинок відбудеться 12 жовтня (рано вранці 13 жовтня по Києву).

УНІАН буде вести онлайн-трансляцію бою Усик - Візерспун.

Початок бою - орієнтовно о 05.30 ранку за київським часом.

Для Усика цей бій стане дебютним у "королівському" дивізіоні - суперважкій ваговій категорії.

Усик - Візерспун де дивитися бій по ТБ

Олександр Усик (16-0, 12 КО)

Олександр Усик не виходив на ринг вже майже рік. У листопаді минулого року український боксер захистив титул абсолютного чемпіона світу в першій важкій вазі, коли нокаутував Тоні Беллью. Після цього Усик оголосив про перехід у суперважку вагову категорію і поступово залишив всі свої пояси вакантними.

Читайте такожУсик провів відкрите тренування на фоні хмарочосів Чикаго (фото, відео)

Непереможний українець повинен був дебютувати в супертяжах ще в травні, але перед боєм проти Карлоса Такама він отримав травму біцепса, і дебют довелося відкласти. Потім камерунський боксер змінив промоутера і вирішив відмовитись від бою з Усиком. Суперником українця був призначений нідерландець Тайрон Спонг, але й тут не склалося - за кілька днів до бою він попався на допінгу.

У результаті команді Усика знову довелося шукати заміну. За чотири дні до бою суперником українця став Чазз Візерспун, і дебют Усика в супертяжах все-таки відбудеться.

У разі перемоги в першому бою в суперважкій вазі Усик стане обов'язковим претендентом на чемпіонський пояс по лінії WBO і, таким чином, отримає можливість битися з переможцем реваншу між Ентоні Джошуа та Енді Руїсом.

Ну а поки головне завдання Усика - ефектно дебютувати в "королівському" дивізіоні і переконливо повернутися на ринг після тривалого простою.

За вихід на ринг Усик гарантовано заробить 1,2 мільйона доларів, але ця сума може збільшитися за рахунок перемоги.

Усик - Візерспун: прогноз букмекерів

Чазз Візерспун (38-3, 29 КО)

38-річний Чазз Візерспун на прізвисько "Джентельмен" підтримував форму, але, на відміну від Усика, не готувався до бою цілеспрямовано. Але для американця цей бій стане головним викликом в кар'єрі і прекрасною можливістю заробити.

Візерспун ніколи не боксував за серйозні титули, а його найбільш відомими суперниками були Сет Мітчелл, Тоні Томпсон і Кріс Арреола. У всіх цих поєдинках Візерспун зазнав поразок. Остання (від Мітчелла) датується 2012 роком.

До бою проти Усика американець підійшов з серією з восьми перемог поспіль, однак рівень опозицій залишав бажати кращого. У попередній раз Візерспун виходив на ринг 23 березня, коли достроково виграв у колумбійця Сантандера Сільгадо.

Уізерспун - повільний боксер, і він не готувався до бою повноцінно, так що напевно швидко видихнеться. Його єдиний шанс у поєдинку з Усиком (якщо взагалі можна вести мову про якісь шанси) - це так званий "лакі-панч" - вдале попадання.

Слова перед боєм

Олександр Усик:

"Хочу подякувати своїй команді, що вона так швидко відреагувала на те, що сталося, це найкраща команда в світі. Також хотів би подякувати опоненту, який погодився зі мною боксувати. Це буде грандіозне шоу".

Читайте такожУсик виявився набагато легшим за суперника за день до бою (відео)

Чазз Візерспун:

"Коли мені зателефонували щодо бою з Усиком, я був в тренажерному залі. Я запитав: "Що, в цю суботу?". Мені відповіли: "Так, у цю суботу". Я сказав: "Гаразд, нехай це станеться". Я хочу влаштувати чудове видовище, я здатен наробити шуму. Мені нічого втрачати. А той, кому нічого втрачати, дуже небезпечний. Ніхто не дає мені шансів на перемогу. Але я вірю в себе, один удар може змінити все".

Генеральний Директор K2 Promotions Олександр Красюк:

"Я б не сказав, що цей бій не додасть Усику популярності. Він лише двічі бився в США. Обидва рази - в андеркарді. Зараз у нього головний бій вечора боксу. Більш того, Усик вже продав арену в Чикаго. Впродовж останніх 15 років такого не було, щоб так продавалися квитки, як на нього. Звичайно, до цього доклала руку і велика українська діаспора. Але в цьому ж і заслуга Усика, значить він настільки популярний, що може продати арену в Америці".

Промо-ролик дебюту Усика в суперважкій вазі