Теофімо Лопес володіє поясом IBF, якого не вистачає Василю Ломаченку / фото boxingscene.com

Американський боксер Теофімо Лопес погодився вийти в ринг проти українського чемпіона Василя Ломаченка.

Читайте такожЛомаченка визнали найкращим боксером світу в легкій ваговій категорії

Після декількох тижнів непростих переговорів команди двох боксерів досягли домовленості, повідомив менеджер Лопеса Девід Макуотер, передає BoxingScene.com.

Відео дня

Ломаченко давно погодився із запропонованими умовами, тоді як Лопеса не влаштовувала сума гонорару. В результаті гонорар американця був збільшений з 1,25 мільйона майже до 2 мільйонів доларів.

"Ми дійшли згоди. Бій відбудеться пізніше 3 жовтня, але ми домовилися. Це було непросто, але ми все ж зробили це", - сказав Макуотер.

Очікується, що поєдинок пройде 17 жовтня. Бій відбудеться в Лас-Вегасі без глядачів.

Ломаченко - Лопес: перед боєм

  • На кону в цьому поєдинку стоятиме звання абсолютного чемпіона світу в легкій вазі. Ломаченко володіє поясами WBC, WBO і WBA, тоді як у Лопеса - титул IBF.
  • На профі-рингу Ломаченко провів 15 боїв, в яких здобув 14 перемог при одній поразці. У Лопеса - 15 перемог у 15 поєдинках.
  • Свій попередній бій Ломаченко провів 31 серпня минулого року, коли виграв у Люка Кемпбелла і додав до двох поясів титул WBC. Лопес 14 грудня відібрав пояс IBF у Річарда Коммі.
  • Раніше Лопес був незадоволений сумою свого гонорару, і бій виявився під загрозою зриву. У підсумку, за даними ЗМІ, Ломаченко погодився віддати частину свого гонорару, щоб американець вийшов у ринг.
  • Спочатку поєдинок Ломаченко - Лопес був запланований на 30 травня, але його довелося перенести на більш пізній термін через пандемію коронавірусу.