Олександр Усик / REUTERS

Ветеран АТО Леонід Остальцев висловився на адресу українського боксера Олександра Усика.

Своєю думкою щодо Усика Остальцев поділився в ефірі "24 каналу".

Ветерана АТО обурило те, що Усик дав інтерв'ю екс-депутату від "Партії регіонів" Олені Бондаренко в ефірі "Ехо Києва" - "української платформи з проросійською пропагандою, яка працює на російські гроші". Остальцев зазначив, що це ЗМІ випускало нібито розслідування про опитування киян щодо так званих "Л/ДНР", в якому вони "переважно виступили за ці псевдореспублики".

Читайте також"Не винні в тому, що сталося": Усик висловився про ставлення до росіян

"Олександр, будучи чемпіоном світу з боксу, будучи українцем, ви повинні мати чітку і обгрунтовану позицію, а не півтори години говорити про "мир-дружбу-жуйку" і зверху приправити це православ'ям і дружбою "у Христі", - зазначив Остальцев.

"На вашому плечі, Саша, такий же герб, як і на моєму, але різниця між нами в тому, що я українець, а от чи можна так назвати вас - не знаю. Також різниця в тому, що я не пробачу тисячі вбитих українців", - додав ветеран АТО.

Остальцев також нагадав Усику, що першим убитим військовослужбовцем української армії був кримчанин Сергій Кокурін: "До цього причетні ті, з ким ви вітаєтесь і з ким не хочете говорити на незручні теми. А ваш побратим Василь Ломаченко постить їх у себе в Instagram і не бачить в цьому жодної проблеми".

Ветеран вибачився за те, що називав Усика "мавпою", назвавши боксера "манкуртом":

"Проаналізувавши сказане мною про вас, подивившись інтерв'ю, прочитавши висловлювання - я все ж повинен вибачитися. Ви не мавпа. Мавпи - це мирні тварини. Про вас, Олександре, можна сказати одним словом - ви звичайний манкурт", - підсумував він.

Як повідомляв УНІАН, Остальцев вже не вперше висловився на адресу Усика. Раніше військовий назвав боксера мавпою. Усик відповів на це у віршах.