Ліверпуль та Рома встановили ряд рекордів ЛЧ для одного матчу / Reuters

Перший півфінальний матч Ліги чемпіонів між англійським "Ліверпулем" та італійською "Ромою" подарував фантастичний сценарій і завершився з розгромним рахунком на користь господарів поля.

Відвантаживши п'ять голів до 70 хвилини, команда Юргена Клоппа, схоже, трохи розслабилася та, як наслідок, пропустила два голи - забитими м'ячами відзначилися Едін Джеко та Даніель Де Россі. У складі господарів забивали Мохамед Салах (дубль), Роберто Фірміно (дубль) та Садіо Мане, нагадує ТСН.Проспорт.

Завершивши матч з рахунком 5:2, команди увійшли до історії найпрестижнішого клубного турніру Європи. Цей матч вплинув на те, що цей розіграш Ліги чемпіонів став найрезультативнішим за всю історію цього турніру.

Відео дня

Читайте також"Ліверпуль" п'ятьма голами нокаутував "Рому", але пропустив двічі наприкінці футбольного трилера

Наразі у Лізі чемпіонів сезону 2017/18 забито вже 384 голи - саме цей показник й робить сезон 17/18 Ліги чемпіонів найкращим в історії змагань з середньої результативності. Зазначимо, що у цьогорічному розіграші ЛЧ буде зіграно ще чотири зустрічі.

Цікавий той факт, що ці 384 забиті голи були проведені у 121 матчі, у середньому - 3,17 голи за гру або кожні 28 хвилин. 15 голів нападника мадридського "Реала" Кріштіану Роналду приносять 4% від загальної кількості голів на турнірі. Найрезультативніший сезон Ліги чемпіонів відбувся у сезоні 2000/01, коли було забито цілих 449 м'ячів. Щоправда тоді середня результативність становила 2,86 голів за матч.

Нагадаємо, що у іншій півфінальній парі зустрінуться "Баварія" та "Реал". Ця зустріч відбудеться сьогодні о 21:45 за київським часом. 1-го та 2 травня відбудуться поєдинки у відповідь 1/2 фіналу.

Фінал Ліги чемпіонів відбудеться 26 травня у Києві на стадіоні НСК "Олімпійський".