Сергій Палкін / shakhtar.com

Генеральний директор «Шахтаря» Сергій Палкін прокоментував рішення Загальних зборів клубів УПЛ залишити в наступному сезоні Прем'єр-ліги 12 команд.

«Перш за все, аналізувалася інфраструктура клубів. Був представник Федерації футболу України, який зробив свою доповідь. Він говорив про те, що інформація взагалі неповна. Підстав для того, щоб прийняти рішення про 16 клубів, сьогодні немає. Просто клуби не надали повну інформацію.

Потім була позиція з боку бродкастеров, тобто їхнє бачення з точки зору спонсорства, з точки зору грошей. З точки зору грошей вони показали, що наявність 16-ти клубів не дасть збільшення доходу, а навпаки – зменшить прибутковість на кожен клуб. Такий же процес – по спонсорству... Те саме стосується відвідуваності.

Відео дня

Читайте такожКлуби УПЛ не підтримали розширення ліги до 16 команд вже в наступному сезоні

На підставі цього був зроблений висновок, що на сьогоднішній день немає сенсу переходити на 16 клубів.

Ми обговорювали, що, звичайно ж, ідеальним варіантом було б спрогнозувати все на три роки вперед, щоб клуби розуміли, де вони опиняться через сезон або через два. Але ми цього не зробили, тому що в країні все змінюється фактично щотижня. Тому ми можемо планувати навіть на 10 років, але це не означає, що це станеться, тому що дуже нестабільна ситуація.

Тому, беручи до уваги цей факт, вирішено кожен сезон сідати, обговорювати і аналізувати ситуацію вже по ходу, щоб приймати конкретне рішення», – сказав Палкін.

Як повідомляв УНІАН, представники клубів Прем'єр-ліги на Загальних зборах УПЛ не підтримали зміни в регламент Ліги в питанні збільшення команд-учасниць змагань.