Федецький не підтримує Ракицького в його прагненні виступати в чемпіонаті Росії / ffu.ua

Захисник львівських Карпат Артем Федецький не підтримує рішення Ярослава Ракицького перейти в російський чемпіонат.

За словами футболіста, такий перехід в сучасних політичних умовах неприпустимий, повідомляє Isport з посиланням на Львівську Мануфактуру Новин.

"За сьогоднішніх обставин неприпустимо переходити в чемпіонат Росії, це однозначно. Як би не було, треба поважати свій народ, свою землю і свій край. У мене просто немає слів. Щодо виступів Ракицького за збірну України, то це, звичайно, вирішувати головному тренеру. Але це велика відповідальність, тому що це буде викликати критику. Думаю, Андрію Миколайовичу зараз буде важко. Але факти є факти, і тут нічого не зміниш. Я б так ніколи не вчинив і для мене це неприпустимо", - сказав Федецький в коментарі LMN.

Відео дня

У свою чергу, Руслан Ротань коментуючи перехід Ракицького зазначив, що не підтримує таке рішення футболіста, враховуючи політичну ситуацію, але може зрозуміти його в професійному плані.

"Звичайно, я, як і більшість, не підтримую такий перехід. Можна зрозуміти лише те, що чоловік пішов грати в більш сильний чемпіонат. Це в професійному плані. Але я розумію всю політичну ситуацію між нашими країнами, і слід визнати, що футбол і політика зараз тісно пов'язані і нічого доброго я про це сказати не можу. Тепер Ярику буде важко потрапити до збірної, але я думаю, він розуміє, що і навіщо він робить", - цитує Ротаня Полтавщина спорт.

Як повідомляв УНІАН, Ракицький офіційно перейшов у Зеніт (Санкт-Петербург) 28 січня. Гравець уклав з клубом контракт на 3,5 роки.