Тягни відмовився свого часу від громадянства РФ і "взяв курс на Європу" / vfb.de

25-річний український півзахисник «Дуйсбурга» Борис Тащі розповів про те, з якими труднощами підписував контракт з німецьким «Штутгартом» і про те, як відмовився від паспорта РФ у часи, коли виступів за московське Динамо.

Гравець дав велике ексклюзивне інтерв'ю Sport24.

«Мені подзвонив агент і сказав: «Боь, скаут бачив тебе в іграх за збірну». Я: «Вау, «Штутгарт»!» Гроші мене взагалі не цікавили. Це була мрія. Перший рік я реально фігачив як проклятий! Кожен день! Думав тільки про дебют у Бундеслізі.

Відео дня

Приїзд до Німеччини — доленосне для мене рішення. У тій ситуації мені сто відсотків треба було перегорнути сторінку: в Ужгороді я навіть не сидів у запасі, а, можна сказати, просто сидів.

Я був в Ужгороді, у «Динамо» та «Чорноморець». І з усіма у мене були зіпсовані відносини, скрізь конфлікти. А я ще на слово різкий. Але мені потрібні були листи від клубів, що я можу піти без компенсації. Для «Штутгарта» це обов'язкова умова. І займався цим я сам, як такого агента у мене не було. Це був реальний урок мистецтва дипломатії. В принципі, з усіма все вдалося.

Але ось, коли я вже зібрав всі документи, мені написав агент: «Штутгарт» скасовується». Перед очима пелена. Як зараз пам'ятаю, я їду в машині. І ось приходить це повідомлення. Агент каже: «Клуб не може платити мені гроші, вони беруть футболіста, у них розписаний бюджет. До січня місяця шансів немає».

Загалом, дали номер спортивного директора. Я кажу: «Не треба грошей, просто дайте команду». До січня я грав за 600 євро. Я цього директора і так подобався, а цим вчинком сподобався ще більше. І, зрештою, підписав контракт.

Коли через рік вийшов у Бундеслізі, це був такий зворушливий момент! Я стояв і думав, скільки всього позаду — словами не описати. 2,5 роки боротьби», — розповів Тягни.

Також гравець расскал історію про те, як ледь не отримав російський паспорт:

"Коли я, так і не зігравши в оренді в Ужгороді, повернувся в «Динамо», команду прийняв Черчесов. Він, до речі, добре до мене ставився. Але там було питання ліміту. Теоретично можна було взяти російський паспорт — тоді б я залишився в «Динамо». Але я цього не зробив. І, вважаю, правильно. Я українець, у мене сім'я в Україні. Чому я повинен брати паспорт?

Загалом, взяв вектор на Європу", - зазначив футболіст..

За «Штутгарт II» Тягни виступав з осені 2014-го року. В першу команду був переведений у лютому 2016-го. З лютого 2017-го по червень 2017-го Борис був в оренді в чеській «Зброевке». У «Дуйсбург» перейшов в липні 2017-го в якості вільного агента.