Шевченко залишився задоволений діями команди у Португалії / Reuters

Наставник збірної України Андрій Шевченко прокоментував стартовий матч відбору Євро-2020 з Португалією (0:0).

За словами Шевченка, збірна України виконала установку на поєдинок на 80 відсотків і заслужено зіграла внічию з чинним чемпіоном Європи, повідомляє Sport.ua.

– Насамперед, хочу подякувати стадіон за чудову атмосферу, – сказав Шевченко. – Португальських вболівальників і українських, які приїхали підтримати команду. Ми чули цю підтримку.

Відео дня

– Команда виконала план на гру?

– Відсотків на 80. По-перше, головна задача була – не дати забити чемпіонам Європи. Десь ми очікували, що краще буде виходити вихід з оборони до атаки. Збірна Португалії грамотно пресингувала. Важливо було виконати установку до кінця. Пару контратак ми могли зробити. В цілому, я задоволений результатом і грою.

– Як оціните гру Мораєса?

– Мораєс зіграв дуже добре. Коноплянка та Мораєс мали функції оборонців півзахисників. Хлопці виконали установку. Чому поміняли флангових гравців? Нам потрібні були свіжі гравці.

– Матвієнко відіграв у центрі оборони. Чому він, а не Бурда?

– Він універсальний. Може грати і в центрі оборони, і зліва. Ми бачимо його на цих позиціях. Добре, що у нас є різнобічні футболісти.

– Марлос, здалося, не встигав в обороні грати до кінця.

– Мою установку він виконав на сто відсотків. Правильно перекривав зони передач. Я ним задоволений.

– Як будете налаштовувати команду на Люксембург?

– Хлопці, які не грали, зараз тренуються. Вранці також проведемо тренування на відновлення. Люксембург – лідер групи. Будемо готуватися до нього. Сказав хлопцям, що потрібно відновлюватися, забувати і готуватися на матч з Люксембургом.

– Цей же склад вийде на Люксембург?

– Ні. Однозначно, буде ротація в стартовому складі. Будемо дивитися по готовності гравців.