Ліонеля Мессі нагородять хрестом Святого Георгія - однією з найвищих регалій в Каталонії / REUTERS

Нападник «Барселони» Ліонель Мессі отримає хрест Святого Георгія. Це одна з найбільш престижних і найвищих нагород уряду Каталонії. З 1981 року в Каталонії вона щороку вручається людям, які своїми зусиллями допомогли співтовариству Іспанії.

Читайте такожБарселона достроково виграла чемпіонат Іспанії

Аргентинський футболіст отримає нагороду за «неймовірну спортивну кар'єру, завдяки якій він був визнаний найкращим спортсменом всіх часів», повідомляється на офіційному сайті "Барселони". Крім того, відзначені його заслуги в сфері благодійності. Фонд Мессі надав підтримку шпиталю Сан Жоан де Деу в Барселоні при будівництві педіатричного онкологічного центру.

Відео дня

Нагороду у свій час отримував також екс-футболіст та екс-тренер «Барселони» Йохан Кройфф. Мессі став п'ятим представником футбольного клубу "Барселона", який отримає цю премію.

«Мессі приїхав з Аргентини в Каталонію в самому ранньому віці. У масовому спорті, такому як футбол, Мессі втілює в собі такі соціальні атрибути, як смирення, чесність, навчання, креативність, командний дух і повагу», - йдеться в заяві "Барселони".

Як повідомляв УНІАН, у квітні в Аргентині поліцією був затриманий батько Ліонеля Мессі - Хорхе, який став винуватцем автомобільної аварії.