Петр Чех / REUTERS

29 травня в столиці Азербайджану Баку відбудеться фінал Ліги Європи, в якому зустрінуться англійські "Челсі" та "Арсенал". Матч розпочнеться о 22:00 за київським часом.

УНІАН проведе онлайн-трансляцію матчу Челсі - Арсенал.

"Арсенал" у разі перемоги у фіналі отримає путівку в Лігу чемпіонів ("Челсі" вже пробився в головний клубний турнір Європи через чемпіонат Англії). Головний тренер "канонірів" Унаї Емері може виграти ЛЄ в четвертий раз в кар'єрі. У той же час для наставника "Челсі" Мауріціо Саррі цей титул може стати першим в кар'єрі.

Відео дня

Також відзначимо, що в Баку знаменитий голкіпер "Арсеналу" Петр Чех проведе останній офіційний матч в кар'єрі.

Челсі - Арсенал: де дивитися фінал Ліги Європи

Шлях до фіналу

Читайте такожЧелсі встановив неймовірний рекорд у Лізі Європи

"Челсі" на шляху до фіналу не програв жодного матчу в Лізі Європи. Лондонці набрали 16 очок з 18 можливих на груповій стадії, потім у плей-офф по черзі пройшли "Мальме" (2:1 і 3:0), київське "Динамо" (3:0 і 5:0), "Славію" (1:0 і 4:3), а також франкфуртський "Айнтрахт" (1:1, 1:1 і 4:3 по пенальті).

"Арсенал" у розіграші ЛЄ також зустрічався з українським клубом - на груповій стадії лондонці двічі обіграли "Ворсклу" (4:2 і 3:0). "Каноніри" теж набрали 16 очок в шести матчах групового етапу і вийшли в плей-офф з першого місця в групі. У матчах на вибування "Арсенал" вибив з боротьби БАТЕ (0:1, 3:0), "Ренн" (1:3, 3:0), "Наполі" (2:0, 1:0) і "Валенсію" (3:1, 4:2)

Челсі - Арсенал: прогноз букмекерів на фінал Ліги Європи

Історія взаємовідносин

У поточному сезоні "Челсі" і "Арсенал" двічі грали один проти одного в АПЛ. Матч на "Стемфорд Брідж" завершився перемогою "синіх" з рахунком 3:2, а на "Емірейтс" з рахунком 2:0 виграли "каноніри".

Участь у фіналах Ліги Європи

"Челсі" один раз грав у фіналі Ліги Європи (в 2013 році) і виграв трофей, обігравши "Бенфіку" з рахунком 2:1. "Арсенал" добирався до фіналу тоді ще Кубка УЄФА в 2000 році і програв "Галатасараю" (0:0 і 1:4 по пенальті)

Травми і дискваліфікації

Читайте такожЕкс-гравець Шахтаря Мхітарян пропустить фінал Ліги Європи через політику

У "Челсі" під питанням участь в матчі півзахисника Н'Голо Канте, у якого були проблеми з коліном. Через травми пропустять фінал Рубен Лофтус-Чік, Каллум Хадсон-Одої, Гарі Кехілл і Антоніо Рюдігер.

У "Арсенала" не зіграє в матчі півзахисник Генріх Мхітарян, який не поїхав з командою в Баку. Травмовані у "канонірів" Аарон Ремсі, Денні Уелбек і Ектор Бельєрін.

Орієнтовні склади

"Челсі": Аррісабалага, Аспілікуета, Крістенсен, Давид Луїс, Алонсо, Жоржиньо, Ковачич, Барклі, Педро, Азар, Жиру

"Арсенал": Чех, Колашинац, Сократіс, Косельні, Монреаль, Мейтленд-Найлз, Джака, Торрейра, Озіл, Ляказетт, Обамеянг

Слова перед матчем

Головний тренер "Челсі" Мауріціо Саррі:

"Зазвичай ми з "Арсеналом" граємо у відкритий футбол. У суперника два небезпечних нападники - Ляказетт і Обамеянг. "Арсенал здорово грає в нападі. Цей фінал дуже важливий для нас. Мені здається, "Челсі" заслужив трофей в цьому сезоні".

Головний тренер "Арсеналу" Унаї Емері:

"Ми ставили перед собою мету пробитися в Лігу чемпіонів - через місцевий чемпіонат або Лігу Європи. Зараз у нас є можливість досягти цієї мети. У "Арсеналу" дуже хороші гравці, хоча і у "Челсі" - теж. Головне завдання для нас - завоювати трофей. Ми дійшли до цієї стадії і хочемо показати, на що здатні".

Арбітр

Головним арбітром матчу призначено італійця Джанлуку Роккі.