Кубок Ліги чемпіонів / REUTERS

1 червня в Мадриді відбудеться фінальний матч Ліги чемпіонів між "Тоттенхемом" і "Ліверпулем". Англійські клуби вийдуть на поле стадіону "Метрополітано".

УНІАН проведе онлайн-трансляцію матчу Тоттенхем - Ліверпуль.

Початок зустрічі - о 22.00.

Відео дня

Шлях до фіналу

Обидві команди насилу вийшли в плей-офф Ліги чемпіонів. "Тоттенхем" зайняв друге місце в одній групі з "Барселоною", "Інтером" і ПСВ, випередивши італійський клуб лише за рахунок переваги в особистих зустрічах, а точніше - виїзного гола. "Ліверпуль" став другим у групі з ПСЖ, "Наполі" і "Црвеною Звєздою". "Червоні" обійшли неаполітанців лише завдяки більшій кількості голів, забитих на груповій стадії.

У плей-офф "шпори" пройшли "Боруссію" (3:0, 1:0), "Манчестер Сіті" (1:0, 3:4) і "Аякс" (0:1, 3:2). "Ліверпуль" вибив з боротьби "Баварію" (0:0, 3:1), "Порту" (2:0, 4:1) і "Барселону" (0:3, 4:0).

Тоттенхем - Ліверпуль: де дивитися фінал Ліги чемпіонів

Участь у фіналах ЛЧ

"Тоттенхем" дебютує у фіналах головного клубного турніру Європи. У той же час "Ліверпуль" вже в четвертий раз буде грати у фіналі Ліги чемпіонів (перемагали "червоні" в 2005 році, а програвали в 2007 і 2018 роках). Крім того, мерсисайдці чотири рази вигравали Кубок європейських чемпіонів і ще один раз грали у фіналі турніру-попереднику ЛЧ.

Тоттенхем - Ліверпуль: прогноз букмекерів на фінал Ліги чемпіонів

Історія протистоянь

У поточному сезоні "Тоттенхем" і "Ліверпуль" двічі грали один проти одного в АПЛ. Обидва матчі завершилися перемогами команди Юргена Клоппа з рахунком 2:1.

Всього команди провели один проти одного 170 матчів. На рахунку "шпор" 48 перемог, у мерсисайдців - 70, ще 43 матчі завершилися внічию.

Читайте такожУкраїнський квартет виступить перед фінальним матчем Ліги чемпіонів

Травмовані

У "Ліверпуля" через травму точно не вийде на поле Набі Кейта. Крім того, під питанням знаходиться участь у грі Роберто Фірміно. У "Тоттенхема" під питанням вихід на поле головного бомбардира команди Гаррі Кейна.

Орієнтовні склади

"Тоттенхем": Льоріс, Тріппьєр, Алдервейрелд, Вертонген, Роуз, Сіссоко, Ваньяма, Еріксен, Аллі, Сон, Кейн

"Ліверпуль": Аліссон, Александер-Арнолд, Матіп, ван Дейк, Робертсон, Фабіньо, Хендерсон, Вейналдум, Салах, Мане, Фірміні

Слова перед матчем

Головний тренер "Тоттенхема" Маурісіо Почеттіно:

"Ліверпуль" - відмінна команда. Думаю, поряд з "Манчестер Сіті" це найкраща команда Англії. Вони до останнього боролися за титул в АПЛ і, звичайно, неймовірно зіграли в Лізі чемпіонів. Це заслуга Юргена Клоппа, фантастичного тренера... Для нас у фіналі важлива тільки перемога. Ми хочемо увійти в історію футболу. Ми дуже добре знаємо, що потрібно робити. Для нас найголовніше - відчувати себе вільно".

Головний тренер "Ліверпуля" Юрген Клопп:

"У фіналі зустрічаються дві класні команди. Я з повагою ставлюся до виконаної Почеттіно роботи. У нього вже були талановиті гравці, коли він починав з ними працювати. Але за останні роки вони досягли колосального прогресу. Знаю, що люди говорять, ніби ми фаворити, оскільки набрали більше очок в рідному чемпіонаті. Але в наших особистих зустрічах обидва рази рахунок був всього лише 2:1. Так що перед початком гри переваги немає в жодної з команд".

Арбітр

Судити зустріч буде словенський рефері Дамір Скоміна.