Паулу Фонсека офіційно покинув Шахтар / фото: shakhtar.com

Португальський тренер Паулу Фонсека покинув донецький "Шахтар" і став новим головним тренером "Роми".

Про відхід Фонсеки повідомив офіційний сайт "Шахтаря".

Фонсека очолював "Шахтар" протягом трьох років. Португалець тричі привів команду до чемпіонства, три рази виграв Кубок України і один раз - Суперкубок України.

Відео дня

"Я пам'ятаю день, коли прилетів до Києва, щоб підписати контракт з "Шахтарем". Божевільна мотивація, бажання перемагати і хвилювання перед невідомим: нова країна, нові люди, навколо все чуже і незнайоме. Минуло три роки. Сьогодні я йду, залишаючи в "Шахтарі" сім'ю, а в Україні - свій другий дім", - сказав Фонсека.

Тренер також зазначив, що шкодує лише про те, що не зіграв на "Донбас Арені".

Читайте також"Щасливий": Фонсека підтвердив перехід в "Рому"

"Я пишаюся часом, проведеним в "Шахтарі". Єдине, про що шкодую, це те, що так і не побачив "Донбас Арени", не відчув неймовірної атмосфери домашніх трибун, про яку так багато чув. Серце "Шахтаря" - в Донецьку, і мені шкода, що я так і не зіграв там".

Офіційний сайт "Роми" вже оголосив про призначення Фонсеки. Португалець підписав контракт на два роки з можливістю продовження ще на один сезон.

"Я сповнений ентузіазму і мотивований викликами, які нас очікують. З нетерпінням чекаю початку роботи. Вірю, що разом ми зможемо створити щось особливе", - зазначив португалець.

Як повідомляв УНІАН, раніше стало відомо, що "Шахтар" може очолити інший португалець.