Зоря виграла матч у Чорногорії з рахунком 3:1 / фото: ФК Зоря

1 серпня луганська "Зоря" вдома проведе матч-відповідь у другому раунді кваліфікації Ліги Європи проти чорногорській "Будучності". Поєдинок пройде в Запоріжжі на стадіоні "Славутич-Арена".

Дивіться на УНІАН пряму онлайн відео трансляцію матчу Зоря - Будучность.

Початок зустрічі - о 19:00.

Відео дня

У "Зорі" поки все добре

"Зоря" влітку вирішила зробити "перезавантаження" і відправила у відставку Юрія Вернидуба. На його місце прийшов Віктор Скрипник - дуже авторитетний фахівець, який встиг попрацювати з "Вердером" у Бундеслізі та привести "Ригу" до чемпіонства і завоювання Кубка у Латвії.

Луганчани відмовилися від послуг низки легіонерів, які не поїхали на збори, а склад поповнив ряд новачків, серед яких - колишній півзахисник "Баєра" Владлен Юрченко, який постарається перезапустити свою кар'єру.

25 липня команда провела першу офіційну гру сезону, яка відбулася в Чорногорії. "Зоря" підтвердила свою перевагу в класі та перемогла з рахунком 3:1 - дубль оформив Артем Громов. Такий рахунок вже є дуже серйозною перевагою, але розслаблятися не можна.

В українській Прем'єр-лізі "Зоря" також стартувала вдало і набрала три очки в поєдинку з "Ворсклою" (1:0) у Полтаві.

Зоря - Будучность: де дивитися матч кваліфікації Ліги Європи

"Будучность": побоювання не підтвердилися

У минулому чемпіонаті Чорногорії команда стала другою, відставши від чемпіона на дев'ять очок.

Як показала гра в Подгориці, це свідчить лише про низький рівень місцевого першості.

Були побоювання, що в рідних стінах чорногорці здатні піднести сюрприз, після якого в Запоріжжі українцям буде дуже важко, але цього не сталося.

Підопічні Бранко Брновича не показали якоїсь серйозної цілеспрямованості та командної гри, свій гол забили, можна сказати, випадково. Якихось індивідуально сильних гравців у клубу немає, тому і чекати чудес не варто.

Чемпіонат Чорногорії почнеться тільки 5 серпня, тому "Будучность" зосереджена на Лізі Європи. При цьому команда Бранко Брновича вже стартувала у першому раунді кваліфікації ЛЄ, перемігши естонський клуб "Нарва-Транс" (2:0 і 4:1).

Зоря - Будучность: прогноз букмекерів на матч кваліфікації Ліги Європи

Статистика - на користь "Зорі"

У минулому сезоні "Зоря" у третьому раунді кваліфікації зуміла пройти португальську "Брагу" - 1:1, 2:2. Той результат здавався дуже несподіваним, адже суперник був дуже сильний і вмотивований.

Потім були два поєдинки плей-офф з німецьким "Лейпцигом" і гідні результати, незважаючи на виліт - 0:0, 2:3. Юрій Вернидуб був вкрай засмучений таким результатом, адже команда до останнього утримувала нічию в Німеччині та могла потрапити в груповий етап.

Що стосується чорногорців, то можна згадати хіба що сезон 2016/17, коли вдалося в Лізі Європи вдома обіграти "Генк" з рахунком 2:0 (перша гра - перемога "Генка" 2:0) і перевести матч у серію пенальті, але там бельгійці вже взяли верх. Це підтверджує, що розслаблятися команді Скрипника не можна.

Практично у всіх інших випадках "Будучность" вилітала вже після першої стадії єврокубка, не показавши абсолютно нічого.

Орієнтовні склади

"Зоря": Шевченко, Тимчік, Вернидуб, Чеберко, Михайличенко, Іванісеня, Ледньов, Юрченко, Хомченовський, Луньов, Будківський

"Будучность": Драгоєвич, Вучич, Міліч, Дамьяновіч, Больєвіч, Бакич, Божович, Міркович, Міїч, Іванович, Перович

Слова перед матчем

Тренер "Зорі" Веселін Атанасов:

"У нас є різні думки. В якомусь плані вони будуть ризикувати. Їм потрібно забивати, вигравати. Але це не означає, що вони відкриються і будуть великі розриви між лініями. Чорногорці будуть чекати свій момент. Сильна сторона "Будучності" – стандартні положення та перехід в атаку після наших стандартів. Якщо дати їм грати у футбол, то вони вміють це робити".

Головний тренер "Будучності" Бранко Брнович:

"Ми знаємо, що представники "Зорі" дивилися наші матчі проти "Нарви". Ми пройшли естонців. Однак зараз постараємося здивувати "Зорю" своєю новою тактикою. У минулому нашому очному поєдинку, стартові 15 хвилин гра проходила на нашій половині поля. Нас змусили помилятися. У нас дуже непростий суперник, але впевнений, що завтрашня гра буде відрізнятися від зустрічі в Подгориці та постараємося всіх здивувати. Упевнений, що завтра ми не програємо. Потрібно забивати. Шанси на прохід далі є завжди. Важливо вірити в це".

Арбітр

Судити зустріч буде ірландський рефері Ніл Дойл.