Україна прийматиме Португалію у Львові / фото: УАФ

Почалося розслідування ситуації з продажем УАФ квитків на матч кваліфікації Євро-2020 Україна - Португалія, про що повідомив голова Київського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України Олексій Хмельницький.

Хмельницький описав проблему у своєму блозі.

Читайте також"Найважливіша гра": футболісти збірної України не думали про Португалію перед матчем з Литвою (відео)

Відео дня

"Квитки на матч Україна - Португалія можна купити тільки після придбання квитків на зустріч Україна - Литва в Харкові.

Тобто, щоб уболівальник збірної України потрапив на матч у столиці в понеділок, йому пропонують з'їздити на матч до Харкова попередньої п'ятниці. Отже, будь-кому, крім харків'ян, треба брати як мінімум один вихідний, щоб з'їздити на цю зустріч. Плюс витрати на дорогу, плюс...

Більш того, квитки взагалі неможливо придбати в касах стадіону. Тобто, якщо споживач не має банківської карти та доступу в Інтернет - шансів побачити Роналду на стадіоні у нього немає", - написав Хмельницький.

Чиновник зазначив, що комітет побачив ознаки зловживання монополією від Української асоціації футболу:

"З точки зору закону, виходить, що уболівальникам нав'язують такі умови придбання квитків на матч Україна - Португалія, які неможливі були б в умовах конкуренції. А це вже має ознаки зловживання монопольним становищем.

Київське обласне територіальне відділення АМКУ вирішило розібратися, чи є порушення конкурентного законодавства при продажу квитків на матч Україна - Португалія. УАФ і ТОВ «Медіаконсалтинг» (агент по продажу квитків) направлені вимоги, зараз йде збір інформації".

Поєдинок з Литвою пройде 11 жовтня в Харкові, а з Португалією - 14-го у Львові.

УНІАН раніше повідомляв про те, що Шевченко вважає перемогу над Литвою пріоритетним завданням збірної.