Андрій Шевченко / REUTERS

Головний тренер збірної України Андрій Шевченко прокоментував майбутній поєдинок відбору на Євро-2020 проти Португалії в Києві.

Спеціаліста цитує офіційний сайт телеканалів "Футбол 1/2".

Читайте такожУкраїна - Португалія: де дивитися матч відбору на Євро-2020

Відео дня

"Це відмінний тест для команди. Ми зіграємо проти однієї з найкращих команд Європи та світу. Думаю, Україна показувала хороші результати останнім часом. Завжди гарне випробування для нас - матчі проти відмінних команд. Добре, що ми зіграємо вдома, це важливий матч у групі. Звичайно, перемога над Португалією буде кроком вперед для нас.

Однозначно, будемо грати в наш футбол. Не думаю, що якась з команд буде грати на нічию. Гравці готуються до серйозного матчу з серйозним суперником. Думаю, будь-якій команді проблематично грати через два дні на третій. Виходячи з цього, в матчі з Литвою були зроблені заміни. Дали можливість провідним гравцям у другому таймі отримати 15-20 хвилин часу для відновлення. Не виключено, що завтра вийдуть інші гравці, більш свіжі, які не грали з Литвою. Миколенко готується, готувався і до матчу з Литвою. Він у повному порядку, завтра будемо вирішувати по його участі в матчі", - зазначив Шевченко.

Окремо наставник української збірної обговорив лідера гостей Кріштіану Роналду:

"Вважаю Роналду одним з найкращих в історії. Дивлячись на його прекрасну форму, захоплююся ним як гравцем. Але не в завтрашньому матчі, вибачте. Однозначно, такий футболіст, як він, своїм приїздом робить свято футболу. Не просто так приїхали вболівальники віддати йому данину. Ми не граємо проти Роналду персонально, але коли він наближається до нашої штрафної, ми не даємо йому простору. Тому що він фантастично використовує моменти у штрафному, знаходить сам простір. Нашим захисникам важливо не давати йому це робити".

Нагадаємо, збірній України в матчі проти Португалії вистачить нічиєї, щоб достроково гарантувати собі вихід на Євро-2020. Команда Андрія Шевченка за два тури до кінця кваліфікації випереджає Португалію на п'ять очок. Матч пройде на НСК "Олімпійський" в Києві 14 жовтня. Початок - о 21:45.

УНІАН раніше повідомляв, що Португалія є фаворитом матчу на думку букмекерів.