Юрген Клопп / REUTERS

Головний тренер "Ліверпуля" Юрген Клопп висловив своє невдоволення занадто щільним графіком ігор в англійському футболі.

Слова німецького фахівця наводить liverpoolecho.co.uk.

"Ми просто кидаємо людям футбол. Скільки ігор проходить в святковий період? Якщо хтось дивиться їх всі, то це не дуже добре для його відносин! Спробуйте хоча б раз подумати про гравців, тому що без них це все не працює", - сказав Клопп.

Відео дня

"В Кубку Англії існує ймовірність перегравання, що просто немислимо. Мені вже говорили, що я не поважаю Кубок. Це не так. Моє першочергове завдання - поважати гравців. Федерації намагаються зробити календар ще більш заплутаним. Щороку тренери говорять про це, але потім команди втрачають чотирьох гравців в одній грі. Так не повинно бути", - додав німець.

Читайте такожФІФА хоче внести зміни в правило офсайду

Клопп також вважає, що повинна перемагати "сильніша команда, а не та, якій більше пощастило з травмами".

Тренер висловив думку, що потрібно робити якісь кроки:

"Хлопці пробігли по 13 кілометрів, щоб виграти в матчі АПЛ. Я не можу просити їх пробігти 11 кілометрів лише для того, щоб вони могли поберегти сили для наступної гри. Рішення - в тому, щоб усім разом все обговорити з телевізійниками. Мова йде про якість, а не кількість".

Зазначимо, що в грудні "Ліверпулю" довелося проводити два матчі менше ніж за добу - спершу в Кубку англійської ліги, а потім на Клубному чемпіонаті світу. У підсумку в Кубку ліги "червоні" зіграли молодіжним складом і покинули турнір. В період з 26 грудня по 2 січня "Ліверпуль" провів 3 матчі, а 5 січня команді належить грати в Кубку Англії з "Евертоном".

Раніше УНІАН повідомляв про те, що "Ліверпуль" вже рік не програє в АПЛ.