Антон Сорока провів 14 матчів за збірну Білорусі / фото belnaviny.by

Нападаючий збірної Білорусі і БАТЕ Антон Сорока був затриманий за участь в акції протесту проти фальсифікації результатів виборів президента країни.

Читайте такожБілорусь все ще не повідомила про місцезнаходження затриманих українців

Про це повідомляє nn.by з посиланням на слова журналіста Віталія Зиблюка.

Відео дня

Сорока засуджений до семи діб арешту.

"Нападник збірної Білорусі з футболу та борисівського БАТЕ Антон Сарока - 7 діб арешту. Сподіваюся, що цілий, без переломів", - написав Зиблюк у Facebook.

Раніше стало відомо, що Сорока був затриманий ще 11 серпня, після чого як мінімум добу не виходив на зв'язок.

28-річний Сорока провів 14 матчів за збірну Білорусі, в яких забив 7 голів. З трьома забитими м'ячами він став другим найкращим бомбардиром команди в Лізі націй 2018-2019. У цьому сезоні на рахунку форварда 2 голи в п'яти матчах за БАТЕ.

Протести в Білорусі тривають вже п'ятий день. Мітингувальники вимагають відставки Олександра Лукашенка і проведення нових виборів.

Протести в Білорусі: що відбувається

  • 9 серпня в Білорусі пройшли президентські вибори.
  • За попередніми результатами ЦВК, за чинного президента Олександра Лукашенка проголосували 80,23% виборців, за його головну опонентку Світлану Тіхановску - 9,9%. Решта кандидатів набрали менше 2% - Анна Канопацька (1,68%), Сергій Черечень (1,13%), Андрій Дмитрієв (1,04%).
  • Тисячі жителів Білорусі вийшли на стихійні акції протесту, відбулися зіткнення з силовиками.
  • У МВС Білорусі заявили про затримання близько 3 тисяч учасників акцій в ніч на 10 серпня, понад 2000 осіб в ніч на 11 серпня і понад 1000 - в третю ніч акцій в різних містах країни.
  • "На асфальті кров і жіноче волосся": мешканка Мінська розповіла про наслідки протестів.