Артем Дзюба / фото REUTERS

8 листопада нападник пітерського "Зеніта" і збірної Росії Артем Дзюба опинився в центрі гучного скандалу через мастурбацію - інтимне відео спортсмена потрапило в мережу.

Самозадоволення футболіст знімав на камеру. Імовірно, сам ролик був створений ще в минулому році, але опинився у відкритому доступі тільки зараз.

Фрагмент відео без інтимних деталей.

Дзюба через кілька годин закрив свою сторінку в Instagram і відключив коментарі. На профіль спортсмена підписані 1,2 мільйона осіб.

Нападника не викликали до збірної Росії на листопадові матчі, але при цьому він зіграв за "Зеніт" проти "Краснодара" (3:1) в чемпіонаті Росії і забив один з голів, який святкував, посилаючи повітряні поцілую фанатам, які вигукували образливі речівки. Також форвард не реалізував пенальті. Варто відзначити, що головний тренер "Зеніта" Сергій Семак позбавив форварда капітанської пов'язки на цю гру.

Дзюба посилав поцілунки трибунам / фото gazeta.ru

Користувачі соцмереж вже створили цілий ряд мемів на цю тему:

false
false
false
false
false
false

Багато зірок російського шоу-бізнесу при цьому підтримали спортсмена і розкритикували тих, хто влаштовує Дзюбі цькування. Серед них - Наташа Корольова, Валерія, Максим Віторган, Андрій Малахов, Ксенія Собчак, Варвара Шмикова та інші.

Усувати (аж до кастрації) треба не тих , хто дрочить (собі і добровільно) , а тих , хто в порушення права на приватне життя підглядає. Руки на ковдру, дорогі глядача! UPD. Найсмішніше це обурені коменти під цим постом від тих, хто незважаючи на попередження додивився до кінця і образився факом. Вам же, давали шанс вимкнути і явно натякали, що зараз не фея в рожевому з квітки на квітку перелітати буде. Але ви, мої Безхребетні хтиві, віддали перевагу оргазму осуду. Пустунка)))

Публікація від Максим Віторган (@mvitorgan)

spletnik.ru
instagram.com/barbaraska_92

Захистити футболіста також вирішила українська співачка Світлана Лобода:

"Сьогодні мене обурив скандал, пов'язаний з Артемом Дзюбою, через який капітана збірної позбавили можливості брати участь у майбутніх матчах. Що взагалі відбувається, люди?! Де право на приватне життя? Він що, когось убив, зґвалтував?! Таким чином відео для приватного перегляду, яке нікого не ображає, не принижує, ламає кар'єру людини! Він має на нього право! Хто з хлопців цим не займається?! А дівчата? Чому всі мовчать?! 

Чому на державному рівні не піднято досі питання про право на приватне життя?! Видатні спортсмени, артисти та інші публічні люди виявляються жертвами любителів залізти в чужу спальню! Я вважаю, ми просто зобов'язані підтримати Артема", - написала співачка в Instagram.

До вечора Дзюба розмістив відеозвернення, в якому прокоментував ситуацію:

"Я, як і будь-яка людина, допускаю помилки. Всі ми грішні, на жаль. Звинувачую у всьому тільки себе, але в такі миті, коли практично всі від тебе відвертаються, я шалено вдячний тим людям, які зі мною і підтримали мене у важку хвилину - близькі, рідні, сім'я, друзі".

Новина про скандал дійшла і до Великобританії. Читачі таблоїду Daily Mail в коментарях під новиною в Twitter бурхливо обговорювали цей епізод, не розуміючи, навіщо Дзюба знімав процес на камеру.

Інші сміялися над рішенням головного тренера збірної Росії Станіслава Черчесова не викликати футболіста в команду:

"Що за чорт", "Пустотливий російський хлопець", "Тренер збірної Росії злякався інтимних подробиць?", "Тепер ясно, чому Дзюба не забив пенальті", "Дзюба - великий хлопець в усіх відношеннях", - писали користувачі соцмережі.