Баварія вважається явним фаворитом фіналу / фото REUTERS

У четвер, 24 вересня, на стадіоні "Пушкаш Арена" в Будапешті відбудеться поєдинок за Суперкубок УЄФА між німецькою "Баварією" та іспанською "Севільєю".

Початок зустрічі - о 22.00.

Баварія - Севілья: де дивитися матч по ТБ

Відео дня

У матчі за трофей щорічно зустрічаються переможці Ліги чемпіонів і Ліги Європи минулого сезону.

"Баварія"

Мюнхенці в минулому сезоні стали переможцями Ліги чемпіонів. "Баварія" виглядала непереможною і розгромила майже всіх своїх суперників. Особливим моментом стало приниження "Барселони" у чвертьфіналі - 8:2. 

У фінальному поєдинку чемпіон Німеччини зустрічався з ПСЖ і здобув не найпростішу перемогу з рахунком 1:0.

Підопічні Ханса-Дітера Фліка відпочивали зовсім недовго і вже стартували в новому сезоні Бундесліги. Команда показала, що не встигла розслабитися, розгромивши "Шальке" з рахунком 8:0. Хет-трик оформив Серж Гнабрі, а дубль на свій рахунок записав новачок команди Лерой Сане. Переможна серія "Баварії" налічує вже 22 матчі.

Німецький топ-клуб вже вигравав Суперкубок УЄФА у 2013-му році, а ще тричі виходив у фінал (1975, 1976, 2001).

Баварія - Севілья: прогноз букмекерів

"Севілья"

"Севілья" в черговий раз довела, що Ліга Європи - це улюблений турнір клубу. Команда вийшла у фінал, де змогла перемогти "Інтер" з рахунком 3:2, практично нейтралізувавши Ромелу Лукаку і Лаутаро Мартінеса. Це був шостий трофей для клубу - рекорд в історії турніру.

Переможна серія іспанської команди налічує 21 матч, але головний недолік севільців - відсутність ігрової практики.

Сезон в Іспанії для підопічних Юлена Лопетегі ще не почався. У вересні "Севілья" провела всього два товариських матчі, обігравши "Леванте" (3:2) і "Атлетік" (2:1).

Клуб вигравав Суперкубок УЄФА у 2006-му році, а також чотири рази ставав фіналістом (2007, 2014, 2015, 2016).

У міжсезоння команду покинув ветеран Евер Банега, який переїхав до Саудівської Аравії. Клуб швидко знайшов заміну аргентинцю, підписавши хорватського плеймейкера "Барселони" Івана Ракітіча. 

Історія протистоянь

Команди грали між собою двічі в розіграші Ліги чемпіонів сезону 2017-2018. В 1/4 фіналу турніру "Баварія" завдяки перемозі на виїзді пройшла далі - 2:1, 0:0.

Орієнтовні склади

"Баварія": Нойєр, Ернандес, Боатенг, Алаба, Девіс, Горецка, Кімміх, Сане, Мюллер, Гнабрі, Левандовскі

"Севілья": Буну, Навас, Кунде, Дієго Карлос, Ескудеро, Ракітіч, Фернандо, Хордан, Сусо, Ен-Несірі, Окампос

Слова перед матчем

Головний тренер "Баварії" Ханс-Дітер Флік:

"Севілья" заслужено виграла Лігу Європи. Це зріла команда, добре підготовлена тактично. Її тренер відмінно виконує свою роботу. Гра буде динамічною і напруженою. У плані футболу від обох команд можна очікувати багато чого. Тому це буде топ-матч. Ми добре підготуємося. Очікую, що команда викладеться на сто відсотків і буде повністю зосереджена. Чекаю, що ми поставимося до матчу дуже серйозно. Ми хочемо виграти. Це фінал, а фінали завжди особливі".

Головний тренер "Севільї" Юлен Лопетегі:

"Наставник" Баварії " заслуговує найдобріших слів. За короткий час він змінив гру і результати клубу, повернув "Баварії" своє обличчя, налагодив колективні дії. Домогтися всього цього, запевняю вас, непросто. "Баварія" чітко знає, як вона хоче грати, як буде атакувати, за рахунок чого забезпечить надійні тили. Нам протистоїть найсильніший клуб світу на даний момент. Але ми не збираємося просто відбувати номер".

Арбітр

Судити гру буде британська бригада арбітрів на чолі з Ентоні Тейлором.