Динамо в останні роки не вдавалося пробитися до групового раунду ЛЧ / фото facebook.com/fcdynamoua

У середу, 23 вересня, київське "Динамо" зіграє на виїзді з бельгійським "Гентом" в раунді плей-офф кваліфікації Ліги чемпіонів 2020-2021.

УНІАН проведе онлайн-трансляцію матчу Гент - Динамо.

Гент - Динамо: де дивитися матч по ТБ

Відео дня

Початок зустрічі - о 22.00.

Команди проведуть два поєдинки на цій стадії. Матч-відповідь відбудеться в Києві на НСК "Олімпійський" 29 вересня.

Гент - Динамо: прогноз букмекерів

"Гент"

Бельгійський клуб, в першу чергу, цікавий тим, що його кольори захищають відразу троє українців - вихованець "Динамо" Роман Яремчук, Роман Безус, який має досвід гри за киян, а також Ігор Пластун.

Головний тренер "Гента" Вім Де Деккер прийняв команду після того, як з формулюванням "через несприятливу атмосферу в команді" був звільнений Ласло Болоні. У фахівця були розбіжності з Яремчуком, який був незадоволений підходами та баченням футболу Болоні.

Команда не кращим чином розпочала сезон у чемпіонаті Бельгії. "Гент" в шести турах здобув всього дві перемоги та зазнав чотирьох поразок. 

Під керівництвом Де Деккера команда обіграла віденський "Рапід" (2:1) у третьому раунді кваліфікації ЛЧ, а потім у чемпіонаті вдалося перемогти "Мускрон" (1:0).

Втрати у "Гента" є. Через травму гру пропустить Георгій Чакветадзе, А проблеми в різному ступені є у Романа Безуса, Свена Кумса і Лорана Депуатра. Все це ключові фігури для команди.

"Динамо" Київ

Кияни успішно розпочали єврокубковий сезон, здобувши перемогу над нідерландським АЗ у Києві з рахунком 2:0 у третьому раунді кваліфікації Ліги чемпіонів.

Не можна сказати, що команда виглядала краще за гостей, але тактично Мірча Луческу переграв свого колегу з АЗ. Обережна гра на контратаках з більш-менш надійним захистом дозволила пройти далі. 

Ще раніше "Динамо" здобуло перемогу в матчі за Суперкубок України над донецьким "Шахтарем" (3:1), а в Українській Прем'єр-лізі позаду вже три тури, в яких кияни двічі перемогли при одному нічийному результаті. У минулій грі динамівці розібралися зі "Львовом" - 3:1.

Головною проблемою "Динамо" є травми та хвороби, особливо в лінії захисту. У лазареті через пошкодження залишаються Микита Бурда та Олександр Тимчик, Денис Попов захворів на ангіну, тоді як Артем Шабанов тільки почав набирати форму, як і атакуючий хавбек Беньямін Вербич.

Історія протистоянь

Команди за всю історію зустрічалися всього два рази. Це була кваліфікація Ліги чемпіонів 2010-2011. Тоді українці двічі обіграли бельгійців - 3:0 і 3:1.

Слова перед матчем

Головний тренер "Гента" Вім Де Деккер:

"На такі матчі, як проти "Динамо", всі чекають з нетерпінням. Це вже не віденський "Рапід", це зовсім інший рівень. Цього разу нам доведеться провести два матчі проти дуже сильної, збалансованої команди, за підсумками яких, я сподіваюся, на нас чекає приємний приз у вигляді групового раунду Ліги чемпіонів".

Головний тренер "Динамо" Мірча Луческу:

"Природно, не можна забувати, що це протистояння складається з двох матчів. Мої три головні принципи в роботі: створити боєздатну команду, поставити їй гру, а потім домагатися з нею результатів. Але коли ми говоримо про таку стадію Ліги чемпіонів, головний пріоритет - однозначно результат. Що стосується першого матчу, я готую команду до всіх можливих сценаріїв, які можуть скластися на полі. Адже не ми одні граємо, є ще й суперник. Тому дуже складно сказати, як складатиметься матч".

Орієнтовні склади

"Ген": Руф, Фортуна, Арсланаджич, Пластун, Кастро-Монтес, Овусу, Дорош, Кумс, Яремчук, Депуатр, Бока

"Динамо": Бущан, Караваєв, Кендзьора, Сирота, Миколенко, Сидорчук, Шапаренко, Родрігес, Буяльський, Де Пена, Супряга

Арбітр

Головним арбітром поєдинку буде румун Овідіу Хацеган, який раніше тричі працював на матчах "Динамо".