Збірна України готується провести свій другий матч в Лізі націй / фото УАФ

6 вересня збірна України проведе свій другий матч в Лізі А Ліги націй. У Мадриді "жовто-сині" зіграють проти команди Іспанії. Зустріч пройде на стадіоні "Альфредо ді Стефано" за порожніх трибун.

УНІАН буде вести онлайн-трансляцію матчу Іспанія - Україна.

Іспанія - Україна: де дивитися матч по ТБ

Відео дня

Початок зустрічі - о 21.45.

Збірна Іспанії

У попередньому розіграші Ліги націй збірна Іспанії виступила не найвдалішим чином. Команда здобула дві перемоги і двічі програла в одній групі з Англією та Хорватією, зайнявши в підсумку друге місце.

А ось кваліфікацію на Євро-2020 іспанці здолали без проблем. Вісім перемог, дві нічиї і перше місце в групі зі Швецією, Норвегією, Румунією, Фарерськими островами і Мальтою.

У Лізі націй 2020-2021 іспанці стартували з нічийного результату в матчі проти Німеччини. Здобути 1 очко Іспанії вдалося завдяки голу Хосе Луїса Гайя на п'ятій доданій до другого тайму хвилині.

Іспанія - Україна: прогноз букмекерів

Збірна України

Збірна України піднялася в Лігу А за підсумками виступу в минулому розіграші Ліги націй. У сезоні 2018-2019 підопічні Андрія Шевченка змогли посісти перше місце в одній групі з командами Чехії та Словаччини, набравши 9 очок в чотирьох іграх.

Далі збірна України змогла успішно подолати кваліфікацію на Євро-2020. "Жовто-сині" сенсаційно посіли перше місце в своїй групі, набравши 20 очок в 8 турах і випередивши Португалію, Сербію, Люксембург і Литву. Весь відбір на Євро-2020 Україна пройшла без поразок.

У Лізі націй 2020-2021 збірна України стартувала з домашньої перемоги над Швейцарією. Завдяки голам Андрія Ярмоленка і Олександра Зінченка українці здобули перемогу з рахунком 2:1.

На даний момент безпрограшна серія команди Шевченко налічує 12 матчів.

Слова перед матчем

Головний тренер збірної України Андрій Шевченко:

"Збірна Іспанії - одна з найкращих команд світу. Це команда з сильними виконавцями, поставленою грою, чітким планом на гру. Іспанський футбол домінував і домінує. Зараз Ліга націй - це можливість для будь-якого тренера підготувати тренера через дуже серйозні матчі. У нас хороший шанс зіграти з чудовою командою".

Головний тренер збірної Іспанії Луїс Енріке:

"Я б дуже хотів, щоб у матчах Ліги націй у складі збірної Іспанії дебютувало більше гравців. Буду вибирати склад на матч з Україною, виходячи виключно з того, як футболісти тренувалися. Упевнений, збірна України доставить нам чимало проблем".

Історія протистоянь

Збірні України та Іспанії між собою зустрічалися п'ять разів. У відборі на Євро-2004 українцям спершу вдалося зіграти внічию з Іспанією з рахунком 2:2, але в матчі-відповіді вони поступилися 1:1. На ЧС-2006 Іспанія розгромила Україну з рахунком 4:0, а у відборі на Євро-2016 двічі перемогла з однаковим рахунком 1:0.

Орієнтовні склади

Іспанія: де Хеа, Карвахаль, Рамос, Пау Торрес, Гайя, Родрі, Тіаго Алькантара, Меріно, Фаті, Ферран Торрес, Родріго

Україна: Пятов, Тимчик, Кривцов, Матвієнко, Соболь, Степаненко, Зінченко, Малиновський, Ярмоленко, Марлос, Яремчук

Арбітр

Судити зустріч буде француз Бенуа Бастьєн, який вже працював на матчах українських команд.