Александер Чеферін / фото REUTERS

Президент УЄФА Александер Чеферін зробив гучну заяву. Футбольний функціонер хоче заборонити футболістам Суперліги грати за свої збірні.

Слова 53-річного словенського юриста наводить Marca.

"УЄФА і футбольний світ будуть діяти спільно проти ганебної та корисливої пропозицій декількох клубів, якими керує жадібність і ніщо інше. Ми всі єдині проти цього безглуздого проекту. Гравці, які братимуть участь в закритій лізі, не зможуть грати за свої національні збірні й відповідно їм буде заборонено грати на чемпіонаті світу і чемпіонаті Європи, - заявив Чеферін.

За ті клуби, які хочуть організувати Суперлігу виступають два українці: Андрій Лунін з мадридського "Реалу" та Олександр Зінченко з "Манчестер Сіті".

Читайте також"Це просто ганьба": знаменитий екс-футболіст розніс англійські клуби за вступ до Суперліги

Створення Суперліги: що відомо

  • 12 топ-клубів Європи оголосили про створення Суперліги Європи. Це англійські "Манчестер Юнайтед", "Ліверпуль", "Манчестер Сіті", "Арсенал", "Челсі" і "Тоттенхем", іспанські "Реал", "Барселона" і "Атлетіко", а також італійські "Ювентус", "Мілан" та "Інтер".
  • Водночас німецькі "Баварія" і "Боруссія" Дортмунд, а також французький ПСЖ відмовилися приєднатися до Суперліги.
  • Старт турніру намічений на серпень. У ньому зіграють 20 клубів - 15 клубів-засновників (ще три приєднаються до турніру пізніше) і 5 клубів, відібраних за підсумками виступів у сезоні. Матчі будуть проходити в середині тижня. Команди будуть розбиті на дві групи, в плей-офф вийдуть по п'ять найсильніших (три - відразу в 1/4 фіналу, дві - в 1/8).
  • Головою Суперліги став президент "Реала" Флорентіно Перес.
  • Згідно з планами, кожен клуб-учасник Суперліги повинен отримати 350 мільйонів євро.
  • УЄФА категорично проти створення Суперліги і вже пригрозив клубам і гравцям дискваліфікаціями. ФІФА заявила, що "не схвалює" створення Суперліги.
  • Клуби Суперліги пригрозили судом у відповідь на потенційні санкції.