Андрій Шевченко виступав за "Челсі" протягом двох років / фото: twitter.com/chelseafc

Українці Андрій Шевченко та Сергій Ребров увійшли в рейтинг п'ятдесяти найгірших трансферів за 28-річну історію Англійської Прем'єр-ліги.

Рейтинг склав портал ESPN.

Шевченко, який в 2006 році перейшов з "Мілана" в "Челсі", зайняв в рейтингу 7-е місце. У той же час Ребров, який у 2000 році перейшов з "Динамо" в "Тоттенхем", розташувався на 25-му місці.

Відео дня

Автори рейтингу нагадали, що "Челсі" купив Шевченка за рекордну на той момент суму для британського ринку (39,5 мільйона фунтів).

Читайте також"Грати з ним - привілей": знаменитий футболіст згадав період кар'єр кур'єри Шевченка в Челсі

"Проблема полягала в тому, що Шевченку було вже 29 років, і хоча він багато забивав у "Мілані", на "Стемфорд Брідж", як здалося, він одразу постарів. Травми, нестабільність і воскресіння Дідьє Дрогба призвели до того, що Шевченко забив лише 9 м'ячів у 48 матчах АПЛ", - пояснили свій вибір автори рейтингу, також нагадавши, що після другого сезону в "Челсі" Шевченко відправився в оренду в "Мілан", а потім повернувся в "Динамо".

Що стосується Реброва, за якого "Тоттенхем" заплатив 16,2 мільйона фунтів, то в ESPN відзначили:

"Шпори" сподівалися побачити форварда, який забиває по 10 голів за сезон в Лізі чемпіонів, як під час заключного сезону в "Динамо", але Реброву вдалося забити лише 10 голів у 59 матчах АПЛ, в тому числі лише 1 гол у 30 поєдинках у другому сезоні".

Раніше УНІАН також повідомляв про те, що українського футболіста включили до символічної збірної найгірших партнерів Лео Мессі по команді.