Андрій Шевченко / фото REUTERS

Наставник збірної України Андрій Шевченко поділився емоціями після перемоги над Іспанією (1:0) у четвертому турі групового раунду Ліги націй.

Читайте такожЗбірна України сенсаційно взяла реванш у Іспанії в Лізі націй

Фахівець дав коментар в ефірі телеканалу "Футбол 1".

Відео дня

"Я думаю, що мені сьогодні немає сенсу щось говорити. Хлопці все сказали своїм ставленням, самовіддачею, вони прийняли перестроювання, які ми запропонували. Вони до кінця виконували. Це їхня перемога. Це тільки вони. 

Я радий, що мої слова діють. Вони молодці. Вони засвоїли цей урок після 1:7. Для нас сьогоднішній матч вийшов інформативним. У майбутньому нам буде простіше, будемо варіювати. У нас є можливість змінювати тактику по ходу гри", - сказав Шевченко.

Тренер додав, що результат поєдинку вирішила Гра без м'яча, завдяки якій вдалося впоратися з індивідуально сильними іспанцями:

"Ми зараз не в змозі конкурувати кадрово з Іспанією. Але ми виграли всю боротьбу, підбирали м'ячі. Ми хотіли виграти та виграли. 

Гра без м'яча була основним принципом сьогоднішньої перемоги. Ми знали, що будемо без м'яча. Знали, що шанси будуть. Нам треба було рухатися, перекривати, створювати чисельну перевагу. Колосальна робота".

Збірна України в Лізі націй: головне

  • Для збірної України ця перемога стала першою після серії з трьох поспіль поразок. До того, це перша перемога українців над Іспанією за всю історію.
  • У першому матчі Ліги націй 2020-2021 українська збірна з рахунком 2:1 виграла у команди Швейцарії, після чого була розгромлена Іспанією (0:4) і поступилася Німеччині (1:2). Також Українці зазнали найбільшої поразки у своїй історії в товариському матчі з Францією.
  • Після чотирьох турів Україна з 6 очками посідає у своїй групі третє місце, поступаючись Німеччині за додатковими показниками. Відрив від швейцарців становить 4 очки. У паралельному матчі німці зіграли внічию зі Швейцарією з рахунком 3:3.
  • У цьому розіграші Ліги націй Україна дебютувала в Лізі А, куди пробилася за підсумками виступу в сезоні 2018-2019.
  • Свій наступний матч українці проведуть 11 листопада - це буде товариська зустріч з Польщею на виїзді. 14 листопада в п'ятому турі Ліги націй підопічні Андрія Шевченка зустрінуться з Німеччиною.