Світоліна каже, що отримала ушкодження на турнірі Australian Open / фото УНІАН

Перша ракетка України Еліна Світоліна пояснила, чому не допоможе національній збірній у найближчих матчах Кубка Федерації.

Як написала українська спортсменка на сторінці в Facebook, на заваді її виступу стало ушкодження, яке вона отримала на турнірі Australian Open.

"Із сумом повідомляю, що після тривалих консультацій з лікарями, я прийняла дуже непросте рішення пропустити матчі збірної України, які відбудуться в Польщі. Це важке рішення, тому що виступати за збірну України завжди честь для мене, і ще минулого року я запланувала участь в цих матчах. Однак, отримане в Австралії ушкодження не дозволяє мені поки що приступити до тренувань і, на жаль, я не зможу зіграти на тому рівні, якому можу. У даній ситуації найменше, що би я хотіла, це підвести нашу команду на корті. Тримаємо кулаки за нашу збірну!  У нас сильна і дружна команда, і я вірю, що нам під силу пройти цей складний етап!", - написала Світоліна.

Відео дня

Нагадаємо, раніше у Федерації тенісу України повідомили, що Еліна Світоліна та Даяна Ястремська не зіграють за команду нібито через "нові фінансові умови, що були висунуті агентом обох тенісисток Стефаном Гуровим".

Також спортивні чиновники заявили, що "участь у матчах за збірну команди своєї Батьківщини має в першу чергу базуватися на патріотизмі, самовідданості та повазі до спортивної честі України".