Хімік програв Запоріжжю в матчі баскетбольної Суперліги / fbu.ua

В Южному завершися матч регулярного чемпіонату України з баскетболу серед команд Суперліги - Парі-Матч, в якому Хімік приймав Запоріжжя і програв.

Матч завершився з рахунком 74:79, повідомляє офіційний сайт змагань.

Бігмен Хіміка Крістіан Джонс виграв стартове вкидання та одразу погнав свою команду в атаку. Так вже на 12 секунді матчу южненці заробили перший фол на собі – на лінію вийшов Деон Едвін. Американець реалізував два штрафних та вивів вперед свою команду, проте, не на довго. В наступній ж атаці Юрій Кондраков влучив дальню спробу. Після цього команди продовжили грати на зустрічних курсах: гості демонстрували дуже цупкий та ефективний захист, проте часто не реалізовували відкриті кидки. Хімік натомість скористався щільним захистом гостей і змусив останніх дуже часто фолити. В середині першої чверті в команди Плеханова вже був перебір командних зауважень. Але це не завадило гостям все ж мінімально виграти стартову чверть – 16:17. 

Відео дня

В другій десятихвилинці команди продовжили демонструвати рівну гру впродовж майже всієї чверті. Лише в кінцівці три влучних дальніх від снайперів Запоріжжя дозволили команді гостей піти на велику перерву в якості лідера – 31:40. 

Віталій Степановський у великій перерві знайшов потрібні для своїх хлопців слова в роздягалці. Адже зі старту третього періоду господарі паркету помчалися скорочувати відставання. Спочатку Запоріжжя на ривок суперника відповідали власним, проте кінцівку чверті значно краще провели господарі, та цим самим скоротили відставання до мінімального – 58:59. 

В заключному відтинку гри  кращими виявилися все ж гості: Холтон та Шевченко зі старту віддалили свою команду в рахунку на 7 балів, на що команда Степановського до кінця чверті нічого протиставити не змогла. 

74:79 – перемога Запоріжжя.

Суперліга Парі-Матч

2 лютого

БК «Хімік» - БК «Запоріжжя» - 74:79 (16:17, 15:23, 27:19, 16:20)

Хім: Едвін – 17оч, 12пб; Павлов – 14оч, 10пб; Рябчук – 13оч. 

Зп: Трент – 18оч, 12пб; Шевченко – 17оч, 8пб; Хілл – 17оч, 9пб.