Чемпіон Європи Владислав Руднєв разом з батьком і тренером Сергієм Руднєвим / sambo.net.ua

Українські спортсмени у суботу завоювали 8 нагород на чемпіонаті Європи зі спортивного і бойового самбо, що відбувається в іспанському Хіхоні. У другий день турніру у доробку українців 2 золоті, 2 срібні і 4 бронзові медалі, повідомляє офіційний сайт Федерації самбо України. 

Чемпіонами Європи стали Владислав Руднєв та Галина Ковальська.

Руднєв, який представляє Донецьку область, протистояв у фіналі у категорії до 82 кілограмів білорусу Євгену Алєксієвичу. Українець переміг достроково прийомом на задушення. Нагадаємо, що Владислав - чемпіон світу і Європи 2018 року у категорії до 74 кілограмів.

Відео дня

У вазі до 80 кілограмів Галина Ковальська з Івано-Франківщини сперечалася за "золото" з грузинкою Ніно Одзелашвілі. І вперше в своїй кар'єрі українка виграла титул чемпіонки Європи.

Чемпіонка Європи Галина Ковальська разом з тренером жіночої збірної України Євгеном Боднаруком / sambo.net.ua

Срібну нагороду отримав киянин Андрій Кучеренко, який у категорії до 62 кілограмів бився з росіянином Федором Дуримановим і поступився за балами.

Читайте такожУкраїнка Наталія Смаль стала чемпіонкою Європи з самбо

Ще одне "срібло" - серед найважчих "бойовиків" (понад 100 кг) - завоював Віталій Гребенюк з Одеської області, який дав серйозний бій у фіналі Кирилу Сідельнікову з Росії, але програв.

Володарями бронзових медалей цієї суботи стали: Анастасія Новікова (до 52 кг, Івано-Франківська область), Олена Сайко (до 64 кг, Івано-Франківська область), Артур Саркісян (до 74 кг, Донецька область) та Олексій Моісєєв (до 100 кг, Київ).

Перед останнім днем турніру у доробку збірної України 14 медалей (3-4-7). Чемпіонат Європи з самбо завершується 19 травня.