Наомі Осака / фото REUTERS

На US Open-2020 у жіночому одиночному розряді пройшов фінальний поєдинок, в якому зустрічалися японка Наомі Осака і представниця Білорусі Вікторія Азаренко.

Читайте такожUS Open: тенісистки-мами встановили цікаве досягнення на турнірі

Матч набагато краще почала Азаренко, яка завершила першу партію на свою користь з розгромним рахунком 6:1. У другому сеті білоруска також повела 2:0, але потім її суперниця повністю змінила хід подій. Осака змогла відігратися та взяла цю партію і вирішальний третій сет з однаковим рахунком 6:3.

Підсумковий рахунок фіналу на користь Осаки - 1:6, 6:3, 6:3. Японка стала першою чемпіонкою US Open за останні 25 років, якій вдалося завоювати титул, програвши перший сет у фіналі.

Відеоогляд матчу опублікував офіційний канал US Open на YouTube.

Фото REUTERS
Фото REUTERS

US Open-2020: головне

  • Наомі Осака втретє в кар'єрі виграла турнір "Великого шолома" і вдруге - Відкритий чемпіонат США. Перший тріумф відбувся в сезоні 2018 року. Торік вона перемагала на Australian Open.
  • Цей успіх приніс Осаці близько 3 мільйонів доларів призових, а також дозволить піднятися на третє місце рейтингу WTA.
  • У жіночій сітці турніру останньою з українок боротьбу завершила Марта Костюк, яка поступилася саме Осаці в третьому колі.
  • У чоловіків у фінальному матчі зустрінуться німець Олександр Звєрєв і австрієць Домінік Тім. Поєдинок розпочнеться 13 вересня о 23.00 за Києвом.
  • Через пандемію коронавірусу турнір пропустили багато зіркових гравців - Рафаель Надаль, Сімона Халеп, Еліна Світоліна та інші.