Олександра Лобода / 1+1

Ведуча 1+1 і кураторка благодійного проєкту "Здійсни мрію", Олександра Лобода допомагає українським переселенцям у Німеччині. У середині березня Саша приїхала в Нюрнберг, це місто-побратим Харкова. Нині в місті проживають понад 6 тисяч людей - жінок і дітей, котрі втікали з зон бойових дій.

Там Саша познайомилась з Катаріною - жінкою, яка опікується соціальними ініціативами в місцевому футбольному клубі "Нюрнберг" (1. FC Nürnberg).  Разом вони організували акції на підтримку українців. На один з домашніх матчів запросили аж 5 тисяч переселенців безкоштовно. На іншому матчі продавали шалик з емблемами ФК "Нюрнберг" та харківського ФК "Металіст 1925" і збирали кошти для українців. На прохання Саші Лободи гравці ФК "Нюрнберг" - Флоріан Хюбнер, Матс Мюллер, Крістіан Матеніа, записали відеозвернення до українських мрійників.

Флоріан Хюбнер"Я навіть не уявляю, як вам зараз складно. Будьте сильними, тримайтеся, і я вірю, що ми скоро зможемо побачитись".

Матс Мюллер"Я хочу вам сказати, щоб ви залишалися сильними. Ви в наших думках і молитвах. Так, я розумію, що це дуже складно, але все одно хотів би вам це сказати і підтримати. Вірте в себе, у свої мрії і сили вам!"

Крістіан Матеніа: "Ми переживаємо і тримаємо за вас кулаки. В першу чергу бажаю вам вилікуватися і бути здоровими. Це найголовніше. І я сподіваюсь, що ми колись зможемо побачитись з вами. Давайте вірити і мріяти".

Саша Лобода каже, що наразі ще є багато ініціатив для підтримки та інтеграції українських дітей - наприклад футбольні тренування, благодійні матчі, зустрічі.

"Спорт допомагає дітям бути здоровими та інтегруватися в суспільстві, це також психологічна підтримка. Дітки продовжують мріяти стати футболістами або займатися іншими видами спорту! Їх потрібно підтримувати! Я хочу подякувати всім німцям, які допомагають українцям, і дякую клубу за підтримку. Це дуже важливо для нас. Ми ніколи не думали, що колись не прокинемося вдома…", - прокоментувала Олександра Лобода, ведуча 1+1 і кураторка "Здійсни мрію".

Допомогти українцям можна на сайті dobro.ua, у вікні єдиного збору #UkraineSOS від команд проєктів Благодійного фонду "Ти не один" 1+1 media - https://dobro.ua/project/Ukraine_sos/

На каналах 1+1 медіа стартував новий сезон спортивних новин "Проспорт". Проєкт транслюється із понеділка по пʼятницю на ТЕТ о 16:00, а на 2+2 — у проміжку між 17:00 та 18:00. Окрім новин спорту, висвітлюються ще події зі спортивного фронту: як Україну підтримують зірки спорту, як спортивні фанати реагують на події в Україні та що роблять для припинення війни, з яких видів спорту, змагань дискваліфікували російські команди і спортсменів.