До 2024-го року аудиторія Twitter недорахується 32,7 млн. користувачів, що становить майже 1/10 від загальної бази активних користувачів популярного мікроблогу, яка зараз налічує 368,4 млн осіб. 

Про це говориться у звіті аналітичної компанії Insider Intelligence. На думку фахівців, такий масштабний результат буде спровокований хаотичним стилем управління нового власника Ілона Маска.

В Insider Intelligence заявили, що "це перший в історії випадок, коли ми прогнозуємо падіння числа користувачів Twitter по всьому світу". Також аналітики наголосили, що Маск позбувся безлічі співробітників, а той кістяк, що залишився "не здатний забезпечити належної якості модерації та технічного стану настільки великої платформи".

Відео дня

Нагадаємо, Ілон Маск через пару днів після придбання Twitter звільнив половину співробітників компанії – без роботи залишилися близько 3700 з 7500 осіб. У тому числі під скорочення потрапило чверть співробітників команди, яка відповідає за модерацію і боротьбу з дезінформацією.

Як говориться в звіті, відтік користувачів вже почався. Однак кульмінація процесу припаде саме на 2023 рік.

Ілон Маск анонсував "Twitter 2.0": яким буде майбутнє соцмережі

Згідно з новою концепцією Маска, Twitter стане "застосунком для всього" (The Everything App). Незабаром там з'явиться можливість прикріплювати до твітів довгі тексти та здійснювати аудіо та відео-дзвінки через Direct Messages. Ще в "Twitter 2.0" додадуть інтерактивну рекламу, а особисті повідомлення отримають кінцеве шифрування.

Днями Маск також перезапустив підписку Twitter Blue – з галочкою, редагуванням твітів і режимом читання. Коштує вона 8 доларів (~300 грн) на місяць.

Вас також можуть зацікавити новини: