Ілон Маск звільнив близько 50% співробітників Twitter за один день / фото ua.depositphotos.com

Новий власник Twitter, мільярдер Ілон Маск, за один день звільнив половину співробітників компанії – без роботи залишилися близько 3700 з 7500 осіб. У тому числі під скорочення потрапило чверть співробітників команди, яка відповідає за боротьбу з дезінформацією

Масові скорочення мільярдер пояснив тим, що у компанії "немає іншого вибору", оскільки вона втрачає понад $4 млн щодня, передає The Verge.

У четвер ввечері співробітники Twitter почали отримувати електронні листи з таким змістом: "Прагнучи вивести Twitter на здоровий шлях, ми пройдемо складний процес скорочення нашої глобальної робочої сили". Співробітники відреагували на це колективним позовом – основна претензія в тому, що їх не повідомили за 60 днів до звільнення за законами США.

Відео дня

Зараз Маск усіма силами намагається знизити витрати на утримання соцмережі, за яку, за його словами, він переплатив, уклавши угоду на $44 мільярди. Також бізнесмен хоче оновити платну підписку Twitter Blue, додавши туди більше фішок і брати за неї $20 на місяць замість нинішніх $5.

Також новий власник Twitter обмірковує введення в соцмережі платних особистих повідомлень. Це дозволило б користувачам безпосередньо писати своїм кумирам за символічну плату – найімовірніше, кілька доларів.

Масові скорочення в Twitter

Про те, що Маск планує масштабні скорочення людей, що працюють в Twitter, повідомляла раніше газета The Washington Post. Причому спочатку бізнесмен нібито хотів скоротити три чверті співробітників, залишивши лише кістяк команди, але в підсумку зупинився на половині.

Серед звільнених є і топ-менеджери компанії, в тому числі й виконавчий директор Параг Агравал. Експерти зауважують, що таке рішення може відкинути популярний мікроблог на роки назад.

Вас також можуть зацікавити новини: