"Лунуходи" можуть прискорюватися або сповільнюватися в залежності від того, як ви йдете / скріншот

У листопаді 2022 року компанія Shift Robotics запустила на майданчику Kickstarter збір коштів на "ролики нового покоління" Moonwalkers, які дозволяють збільшити швидкість ходьби на 250%, не прискорюючи при цьому звичайний крок.

Напередодні учасники Kickstarter-кампанії почали отримувати свої "Місяцеходи" Один з них – ютубер Кейсі Нейстат з понад 12 млн підписників – протестував їх у ділі. Вони й правда працюють, але є два важливих нюанси.

Назвати їх просто роликами складно: по суті, це розумний гаджет, який кріпиться поверх звичайного взуття й оснащений вісьмома поліуретановими коліщатками. Через що дуже важлива залежність від хорошої дороги: коліщатка у взутті маленькі, тому навіть невелика ямка може стати причиною падіння. Другий момент – сходинки. Спускатися і підійматися ними складно, і навіть небезпечно, тому краще повільно й акуратно рухатися боком. 

З інших особливостей – акумулятора від одного заряду вистачає на 10 км прогулянки, а 300-ватні двигуни здатні розвивати швидкість до 11,2 км/г. А якщо власник захоче швиденько скотитися, скажімо, з гірки, то швидкість все одно буде обмежена, завдяки навченому штучного інтелекту.

До слова, в рамках краудфандингової кампанії на Kickstarter Moonwalkers можна було попередньо замовити за 1000 доларів, зараз вони коштують 1400 доларів.

Добірка цікавих і корисних гаджетів 2023 року

Раніше в поле нашого зору потрапила унікальна бездротова мишка з вбудованим USB-хабом. Дійсно зручне рішення для тих, хто вічно втрачає перехідники та адаптери.

Також УНІАН розповідав про "невбивний" смартфон від Blackview з батареєю на півтора місяця. Номінально він коштує 300 доларів, але на AliExpress телефон можна придбати за $175 протягом обмеженого періоду часу.

А якщо ви в пошуках чогось оригінального в світі навушників, то у Xiaomi в асортименті недавно з'явилася модель, що передає звук не в вуха, а в череп. Своєю чергою в Logitech є навушники з амбушурами, які "плавляться" у вухах, тим самим приймаючи ідеальну для свого власника форму

Вас також можуть зацікавити новини: