Pixel 7A обійшов iPhone 15 Pro Max і ще 19 смартфонів в сліпому тесті камер / фото Google

Відомий техноблогер MKBHD з 18-мільйонним YouTube-каналом провів "сліпий тест" камер головних смартфонів, що вийшли в цьому році, щоб з'ясувати, у якого пристрою виходять найякісніші фотографії.

У змаганнях взяли участь 20 смартфонів – як топових, так і бюджетних. Серед них iPhone 15 Pro, Pixel 8 Pro і 7a, Galaxy S23 Ultra, OnePlus 11 та інші.

Блогер зробив на кожен смартфон по одному знімку в звичайному режимі, "Low-Light" і "Portrait Mode", а потім на спеціальному сайті запропонував користувачам проголосувати за найкращі з їх точки зору фото – в прямому порівнянні, але без вказівки смартфона, на які вони були зроблені.

Відео дня

Результати виявилися досить несподіваними:

  • У стандартному режимі за результатами голосування переміг Pixel 7a. Цікаво, що друге місце дісталося ще одному девайсу Google – Pixel Fold, а третє – OnePlus Open.
  • iPhone 15 Pro став переможцем у нічному режимі. Він обігнав Pixel 8 Pro і Pixel 7a, які зайняли другу позицію і третю позицію відповідно.
  • І нарешті найкращі портретні фото робить Pixel 8 Pro. 2-е місце дісталося Samsung Galaxy Z Fold 5, третє – iPhone 15 Pro.

Pixel 7a став найкращим камерофоном у великому сліпому тестуванні

Таким чином, бюджетний телефон Google вже третій рік поспіль стає кращим камерофоном на думку користувачів. Минулого року в "сліпому тестуванні" блогера переміг Pixel 6a, а за рік до цього – Pixel 5A.

Зауважимо, що в цих тестах оцінюється тільки якість фото – відеоможливості смартфонів автори не оцінювали. Крім того, не оцінювалися і можливості теле - і надширококутних камер.

Нагадаємо, Pixel 7a вийшов у травні цього року. Девайс отримав оновлене комбо камер на 13 і 64+13 мегапікселів. Але що дійсно виділяє його на тлі конкурентів, так це фірмові алгоритми постобробки зображення. Все це робить його ідеальним смартфоном типу "наведи і знімай". В США він коштує 499 доларів.

УНІАН ділився налаштуваннями, які допоможуть поліпшити якість фото навіть на бюджетному смартфоні. Нічого завантажувати або встановлювати не потрібно – достатньо активувати декілька функцій, які є у всіх за замовчуванням.

Вас також можуть зацікавити новини: