Інженер Джеймс Браун запустив DOOM на детальці LEGO / Скріншот

Студія id Software випустила свій легендарний шутер DOOM майже 30 років тому. Відтоді він встиг заглянути на найрізноманітніші платформи: від консолей і комп'ютерів до калькулятора, підключеному до картоплі, та  електронному тесті на вагітність.

Коли здавалося, що дивувати більше нічим, ютубер-ентузіаст Джеймс Браун запустив DOOM на звичайній детальці LEGO – і навіть зміг на ній пограти й задокументувати цей процес на відео.

Персонаж управляється акселерометром, а стрілянина реалізована дотиками по сенсорах зверху, які "відкалібровані не дуже добре", тому іноді спрацьовують самі. Ну а "залізна" складова – це мікроконтролер Raspberry Pi RP2040 і крихітна 0,42-дюймова одноколірна OLED-панель.

Doom запустили всередині детальки LEGO:

Раніше УНІАН розповідав про умільців з Китаю, які створили перший у світі iPhone з двома портами для зарядки. Так, ви прочитали все вірно – у нього є роз'єми і Lightning, і USB-C. А ще раніше вони самостійно зібрали складаний Айфон.

Також писали про інженера-любителя з США, який створив в домашніх умовах найшвидший в світі безпілотний літальний апарат та потрапив до Книги рекордів Гіннесса. Він здатний розганятися до 414 км/ч.

Вас також можуть зацікавити новини: