Ідеальні ноутбуки ASUS ROG для навчання

Відомий бренд Republic of Gamers (ROG) випускає ігрові ноутбуки, характерними ознаками яких є висока потужність та стильний дизайн. Вони підходять не тільки для геймерів, а й для студентів, оскільки навчання в сучасних умовах потребує потужних обчислень і мобільності. Можемо відзначити три чудові ігрові ноутбуки ROG, які можна використовувати як для ігор, так і для навчання.

ROG Flow X13 (2023) GV302

Ідеальні ноутбуки ASUS ROG для навчання

ROG Flow X13 (2023) GV302 – це компактний 13,4-дюймовий ноутбук, максимальна  конфігурація якого має 8-ядерний процесор AMD Ryzen 9 7940HS, відеокарту NVIDIA GeForce RTX 4070 для ноутбуків, 32 гігабайти швидкісної оперативної пам’яті та SSD місткістю 1 ТБ. Його сенсорний дисплей має роздільну здатність WQXGA, частоту оновлення 165 Гц і співвідношення сторін 16:10, він може розкриватися на повні 360 градусів, завдяки чому пристрій може працювати і як звичайний ноутбук, і як планшет.

Відео дня

Попри те, що ROG Flow X13 створювали спеціально для геймерів, він відмінно підходить для розробки програмного забезпечення та 3D-моделювання. Без сумніву, за цим ноутбуком ви зможете розкрити свій потенціал і створити нову гру чи модель, бо на ньому працюють усі сучасні ігрові рушії, як-от Unity, а також популярні системи проєктування, наприклад від Autodesk. Усіх тих, хто вивчає комп’ютерну графіку, редагування відео чи пробує сили в анімації або розробці ігор, ROG Flow X13 забезпечить усією необхідною обчислювальною потужністю.

Ба більше: як і кожен пристрій у лінійці Flow, X13 має здадність розширювати графічну потужність – це можна зробити через підключення до зовнішніх відеокарт серії XG Mobile. Ця графічна док-станція може містити відеокарту NVIDIA GeForce RTX 4090 для ноутбуків із максимальною графічною потужністю (TGP) 150 Вт, а також додаткові периферійні інтерфейси.

Варто зазначити, що ROG Flow X13 2023-го модельного року - це неймовірно компактний пристрій. Завдяки товщині всього 16,7 мм та масі 1,3 кг він не займе багато місця у звичайній сумці чи рюкзаку. А технологія швидкого заряджання через порт USB-C відновлює заряд з 0 до 50% всього за 30 хвилин, що теж дуже зручно. Якщо вам хочеться попрацювати або пограти в дорозі, або тоді, коли відсутнє електропостачання, X13 стане знахідкою.

ROG Strix G16/18 (2023) G614/814

Ідеальні ноутбуки ASUS ROG для навчання

Спеціально для чисельної аудиторії шанувальників комп’ютерних ігор створені нові 16- та 18-дюймові ноутбуки ROG Strix G. Їх відрізняє комфорт і потужність повнофункціональних настільних ПК, а також відмінна портативність, завдяки чому пристрої можуть взяти на "озброєння" студенти, яким потрібне сучасне та мобільне "залізо" для ресурсномістких обчислень. На вибір пропонується велика кількість конфігурацій ROG Strix G16/18, максимальна з яких включає процесор Intel Core i9-13980HX, відеокарту NVIDIA GeForce RTX 4090 для ноутбуків, 32 гігабайти оперативної пам’яті та SSD на 1 ТБ.

Для того, щоб обчислювальні компоненти цих ноутбуків могли працювати з максимальною віддачею, а "машини" не перегрівалися, їх оснащено новітньою версією фірмової інтелектуальної системи охолодження ROG Intelligent Cooling – в її основі рідкометалевий термоінтерфейс на процесорі та три вентилятори охолодження.

На тлі конкурентів ROG Strix G вигідно виділяється завдяки продуманим деталям. Зокрема, точковий візерунок на кришці дисплея гармонійно поєднується зі "штрихованими" вентиляційними отворами на нижній панелі корпусу. Зручності додає велика прогумована вставка  - вона надійно утримує ноутбук на місці під час роботи та гри, а при перенесенні не дозволяє йому вислизнути з пальців. Текстові елементи на поверхні корпусу ненав’язливо підкреслюють належність пристрою до серії ROG.

Моделі ROG Strix G можуть включати акумулятор ємністю 64 або 90 Вт·год, вони також підтримують заряджання через порт Type-C з потужністю до 100 Вт, що додасть зручності в дорозі чи при перебоях з електроживленням. Підтримка мережевих інтерфейсів Wi-Fi 6E та Ethernet означає мінімум часу при підключенні як до дротових, так і до сумісних бездротових мереж.

ROG Zephyrus G14 (2023) GA402

Ідеальні ноутбуки ASUS ROG для навчання

ROG Zephyrus G14  — це нова версія відомого своєю потужністю та портативністю 14-дюймового ігрового ноутбука з дисплеєм AniMe Matrix на кришці пристрою, що дозволяє персоналізувати стиль пристрою.

Максимальна конфігурація включає процесор AMD Ryzen 9 7940HS, відеокарту NVIDIA GeForce RTX 4090 для ноутбуків, 32 гігабайти оперативної пам’яті та SSD на 1 ТБ. Про проблему перегріву можна забути завдяки ретельно спроєктованій системі охолодження ROG Intelligent Cooling: центральний і графічний процесори сполучені з випарною камерою, на процесор нанесено рідкий метал, розсіювати тепло допомагають два потужні вентилятори. Працювати за ноутбуком можна довго і де завгодно, бо в ньому є акумулятор на 76 Вт.

Крім того, "малюк" можна "прикрасити" виразною панеллю ROG Nebula HDR із частотою оновлення 165 Гц і підсвічуванням Mini LED. Звертаємо увагу, що цей та інші варіанти дисплея ноутбука відзначаються високою яскравістю, широким колірним охопленням і точністю відтворення кольорів, що підтверджено сертифікацією Pantone Validated. Спеціальний екран дає змогу розгортати дисплей ноутбука на 180° для різних варіантів використання. Без перебільшення можна сказати, що ROG Zephyrus G14 стане чудовим рішенням для тих, хто навчається працювати з графікою, анімацією тощо.

І кілька слів про AniMe Matrix. Цей матричний дисплей можна запрограмувати так, щоб на ньому відображалися текстові повідомлення або системні сповіщення, щоб він реагував на ваше джерело звукового сигналу в реальному часі або ж відображав анімацію, яку ви створили самостійно. Це робить Zephyrus G14 оригінальним!

Завдяки сучасним технічним характеристикам і відмінній ергономіці ноутбуки ROG  - ідеальний вибір для студентів, які шукають потужний комп’ютер для навчання.

Придбати ці та інші ноутбуки ASUS можна в широкій мережі партнерів компанії в Україні, а також в офіційному онлайн-магазині ASUS Україна, де зручно та швидко можна оформити покупку. Переваги онлайн-магазину магазину ASUS: офіційна продукція з фірмовою гарантією, якісне обслуговування, покриття всієї України (за винятком тимчасово окупованих територій), швидка доставка.