Фото ua.depositphotos.com

Компанія HP представила новий ігровий ноутбук Victus. Відмінні риси - приємний стриманий дизайн, діагональ екрана 16 дюймів і бюджетна вартість. Питання ціни та якості актуальне для шанувальників геймерських ноутів. Є чимало міфів щодо їхньої роботи. Розглянемо деякі з них, дізнаємося, чи може девайс цієї категорії бути недорогим і як підібрати пристрій з оптимальними параметрами.

Ігрові ноутбуки: міфи та реальність

Занадто гучний і швидко нагрівається

Ці побоювання вже давно не виправдані. Причина - в ефективності нових систем охолодження і поліпшенні технологій CPU і GPU. Старі моделі споживали багато енергії, тому був потрібен потужний вентилятор. Деякі пристрої нагріваються до 80 градусів, але видають шум не більше ніж 40 дБ при максимальному навантаженні. Це допустимий параметр, який не спричиняє надмірної незручності користувачеві.

Відео дня

Забивається пилом девайс так само швидко, як і ПК. З огляду на те, що в процесі нагрівання вентилятор працює активніше, швидкість притягання дрібних частинок збільшується. Те саме можна сказати і про персональний комп'ютер. Деякі виробники оснащують пристрої технологією самоочищення. Під час увімкнення вентилятор починає обертатися в протилежний бік, видуваючи пил. Потреба в професійному чищенні скорочується.

Низький рівень батареї

Старі ігрові пристрої витримували до 2-х годин в активному режимі. Про високий рівень мобільності мріяти не доводилося. У сучасних моделях виробники використовують більш ємні акумулятори. Якщо батарея на 53 Вт⋅год, період активного використання становить до 6 годин. Зарядний пристрій знадобиться для поїздок.

Ігрові ноутбуки: міфи та реальність

Як вибрати бюджетний ігровий ноутбук

Щоб знизити вартість, зверніть увагу на ті функції та характеристики, які будуть затребувані:

  • Дисплей - роздільна здатність монітора, тип матриці та частота оновлення мають бути на рівні потреб користувача. Враховуйте технічні вимоги ігрових додатків. Не економте на екрані, адже взаємодіяти доводиться саме з ним. Бажано, щоб дисплей покривав колірний спектр sRGB. Картинка буде соковитою і насиченою.
  • Продуктивність - геймерські девайси перевершують за потужністю стандартні "робочі конячки". Не доведеться переплачувати за параметри, якими не скористаєтеся. Розгляньте технічні вимоги для додатків і підберіть гаджет із відповідним процесором.
  • Відеокарта - ключова деталь. Щоб елемент помістився в корпус, монтують мобільні варіанти. Підбирайте графічну карту під характеристики ігрового застосунку.
  • Обсяг відеопам'яті - з мінімальним показників 2 ГБ. Деякі моделі використовують частину оперативки. Краще обирати відеокарту з власним об'ємом пам'яті. Основний принцип - чим більше, тим краще. Практичне рішення для любителів ігор і графічних дизайнерів.
  • Процесор - інформація з відеокарти має оброблятися без затримки, тому підбирайте потужність відповідного рівня.

Це ключові характеристики, яким слід приділити увагу.

Ігрові ноутбуки: міфи та реальність

Додаткові параметри

Оцініть дизайн, адже приємно користуватися красивою та стильною річчю. Зверніть увагу на клавіатуру. Через неї гравець взаємодіє з гаджетом і додатком. Важливі підсвічування, зручно розташовані кнопки WASD, які легко натискаються. Перевірте кріплення монітора і надійність клавіатури. З огляду на ці моменти, ви підберете відповідний варіант на Comfy.ua.