Мобільний зв’язок від національного телеком оператора доступний у 200 звільнених населених пунктах на Харківщині. Зокрема у містах та селищах Ізюм, Вовчанськ, Балаклія, Білий Колодязь, Борівське, Козача Лопань, Вишнева, Шевченкове, Чкаловське, та інші.

Щодня телеком інженери Київстару відновлюють мобільний зв`язок на деокупованих територіях і покращують роботу мережі по всій Україні. Завдяки їх зусиллям 86% мережі на Харківщині працює у звичайному режимі. А всього по всій Україні працює 93% мережі національного телеком оператора.

Для того, щоб абоненти мобільного зв`язку в звільнених містах і селах могли якнайшвидше телефонувати рідним та близьким, інженери Київстару використовують різні технічні рішення – як от підключення через Starlink, встановлення пересувних стільникових базових станцій, забезпечення електроживлення за допомогою дизель генераторів, та інші.

Відео дня

Київстар зберігає за абонентами, що знаходяться на тимчасово окупованих територіях, їх мобільні номери і кошти на рахунках. Отже мешканці звільнених населених пунктів можуть одразу користуватись послугами мобільного зв`язку, як тільки в їх телефонах з`являється сигнал мережі. Крім того, завдяки національному роумінгу, послугами мобільного зв`язку Київстар можуть користуватись також абоненти інших мобільних операторів України.

Компанія продовжує будівництво мережі 4G на всій підконтрольній Україні території, для забезпечення стабільної роботи послуг зв`язку та інтернету. Так, за 8 місяців 2022 року спеціалісти компанії збудували 302 нових базових станцій мобільного зв’язку, а також оновили та модернізували 5,5 тисяч працюючих базових станцій. У 2022 році національний телеком оператор інвестував у будівництво та розвиток телеком інфраструктури в Україні майже 1,7 мільярдів гривень.

Довідка про Київстар

Київстар – найбільший український оператор електронних комунікацій, що станом на червень 2022 року обслуговував 24,8 млн абонентів мобільного зв’язку та понад 1,2 млн абонентів "Домашнього інтернету". Компанія надає послуги на основі широкого спектра мобільних і фіксованих технологій, у тому числі 4G. Київстар.. Клієнтам компанії доступні можливості мобільного, фіксованого зв’язку й інтернету, конвергентні рішення, а також інноваційні послуги Big Data, IoT, Cloud solutions, мобільні фінансові послуги, цифрове ТБ та ін. Акціонер Київстар – міжнародна Група VEON, що має головний офіс у Нідерландах. Акції Групи знаходяться на фондових біржах NASDAQ (Нью-Йорк) та Euronext (Амстердам). Київстар 24 роки працює в Україні та визнаний найбільшим платником податків на телеком-ринку, кращим роботодавцем і соціально відповідальною компанією. Додаткова інформація: pr@kyivstar.net, www.kyivstar.ua