Windows 11 залишається непопулярною навіть через 2 роки після релізу / фото ua.depositphotos.com

Аналітичне агентство StatCounter опублікувало звіт про частку різних версій Windows. Він показує, що за 2 роки зі свого релізу Windows 11 так і не вдалося стати новим стандартом для ПК-індустрії.

На сьогодні Windows 11 є 2-й за популярністю операційною системою від Microsoft з часткою 26.14% користувачів. Найбільш поширена Windows 10 – її використовують на більш ніж 69% комп'ютерів.  

Користувачі не поспішають оновлювати свої пристрої до Windows 11, навіть незважаючи на те, що "десятка" більше не отримуватиме функціональних оновлень – тільки виправлення помилок і патчі безпеки. Втім, повністю підтримка системи закінчиться тільки в 2025 році.

Відео дня

Джерело: StatCounter

Говорячи про популярність Windows 11 серед українських користувачів, то тут ситуація для 11-ки ще плачевніша. Наразі вона встановлена тільки на 13,77% комп'ютерах, причому на Windows 7, що вийшла майже 15 років тому, припадає частка в 7,2%.

Джерело: StatCounter

Традиційно, Windows 11 користується більшою популярністю серед геймерів через свої "ігрові" фішки. Статистика Steam по залізу показує, що різниця між Windows 10 і Windows 11 становить лише 20 відсотків – 58% проти 38%.

Нагадаємо, наприкінці жовтня вийшло найбільше оновлення Windows 11 за всю історію ОС. Розробники оновили "Провідник", додали підтримку RAR-архівів і впровадили технології штучного інтелекту.

А вже восени 2024-го відбудеться вихід Windows 12. Вже відомо, що окрім звичайної версії, буде випущена "полегшена" версія, призначена для комп'ютерів зі слабким "залізом". А акцент в новій ОС буде зроблено на ШІ і хмарних технологіях.

Вас також можуть зацікавити новини: