Google Pixel 7a - найоптимальніший камерофон на ринку за свої гроші / Скриншот

Фотоможливості – один із ключових параметрів при виборі смартфона. Виробники йдуть на все, щоб вбудувати найпередовіші датчики в свої девайси і оснастити їх найпередовішими алгоритмами обробки зображень. Але підібрати недорогий камерофон часто складніше, ніж купити просунутий дорогий апарат.

Фахівці авторитетного порталу Android Police назвали Google Pixel 7a найкращим камерофоном з точки зору ціна-якість. Це спрощена версія флагманської "сімки", яка продається за $499 і чудово підійде більшості любителів мобільної фотографії.

Google щорічно випускає недорогі смартфони з максимально навороченою оптикою. Однак у випадку з Pixel 7a, виробник вивів бюджетну серію на новий рівень, який став ще ближче до девайсів преміум-класу, пишуть критики.

Чим хороший Google Pixel 7a

  • У нього в арсеналі 13-мегапіксельна селфі-камера і блок з двома модулями на 64+13 мегапікселів з оптичною стабілізацією у головного датчика і кутом огляду 120° у ультраширококутного об'єктива.
  • У тандемі з найкращими алгоритмами обчислювальної фотографії смартфон видає чудові фото в більшості сценаріїв використання. Особливо радує якість знімків при слабкому освітленні: в сутінках добре розрізнялися різні рівні інтенсивності світла.
  • Pixel 7a також чудово справляється з 2Х цифровим зумом, враховуючи, що тут немає телеоб'єктива.

Найкращий комплімент, який можна зробити цьому смартфону, полягає в тому, що в сліпому тесті відомого техноблогера MKBHD він обійшов iPhone 15 Pro та інші флагмани і субфлагмани, випущені в 2023 році. Примітно, що це третій рік поспіль, коли в сліпому тесті перемагає апарат від Google.

При цьому, спеціалісти Android Police зазначили, що сам смартфон вийшов не без недоліків. Зокрема, засмучує час автономної роботи і повільна зарядка на 18 Вт, причому сам адаптер доведеться докуповувати окремо. Але якщо вам потрібен бюджетний камерофон, це справжній переможець.

Pixel 7a обійшов топові флагмани в "сліпому" тесті камер:

Раніше фахівці назвали смартфони з найбільш живучою батареєю на початок 2024 року. У лідерах автономності є як дорогі флагмани, так і більш доступні Android-гаджети.

Якщо ж вам потрібен смартфон із найкращим екраном, експерти DxOMark склали актуальний топ на початок 2024 року. Лідерські позиції посідають пристрої від Samsung і Google, тоді як новітній Айфон не потрапив навіть у топ-5.

Вас також можуть зацікавити новини: