Windows 11 в Україні встановлена тільки на 12% комп'ютерів / фото microsoft.com

Аналітичне агентство StatCounter оприлюднило дані про частку різних версій Windows. Там сказано, що станом на жовтень 2023 та рівно за два роки з запуску Windows 11 встановлена тільки на 23,61% комп'ютерах.

На сьогодні Windows 11 є другою за популярністю операційною системою від Microsoft. Найбільш поширена Windows 10 – її використовують на більш ніж 71% комп'ютерів.  

Що стосується України, то тут ситуація для Windows 11 ще плачевніше. Вона встановлена тільки на 12,04% комп'ютерах, в той час, як на "старенький" Windows 7 припадає частка в 10,84%.  

Відео дня

Джерело: StatCounter

Як видно, українці не поспішають переходити на Windows 11, навіть попри те, що Microsoft нещодавно оголосила про припинення випуску великих оновлень для "десятки". Втім, повністю підтримка системи закінчиться тільки в 2025 році.

Також, як вже відомо, з 1 січня 2024 року Steam офіційно припинить підтримку Windows 7 і 8. Таким чином сервіс Valve зможе нормально запускатися тільки на Windows 10 і вище.

А тим часом вже наступного року відбудеться вихід Windows 12. Відомо, що окрім звичайної версії, буде випущена й Lite-версія, призначена для пристроїв зі слабким "залізом". Тому можна очікувати, що наступна версія Windows запуститься у всіх.

Також є дані, що акцент в Windows 12 буде зроблений на штучному інтелекті, а в плані дизайну вона буде більше схожа на MacOS. Також Microsoft оптимізує систему для ARM-процесорів.

Вас також можуть зацікавити новини: