Як правильно заряджати смартфон у 2023 році: все, що потрібно знати / фото ua.depositphotos.com

Схоже, проблема швидкого зносу акумулятора ще довго залишатиметься актуальною. З нею стикаються не тільки власники ультрабюджетних смартфонів, але й користувачі дорогих флагманів.

Все тому, що ми рідко звертаємо увагу на всі тонкощі процесу зарядки і від цього самі суттєво зменшуємо термін "життя" батареї. Щоб запобігти деградації батареї, фахівці рекомендують:

  1. Заряджати смартфон до 80 відсотків, а розряджати – не нижче 20%. Існує також альтернативна тактика зарядки, відома як "50-70". 
  2. Не залишати телефон на зарядці на ніч.
  3. Не користуватися телефоном, поки він підключений до кабелю.
  4. Краще заряджати акумулятор частіше, але короткими сесіями по 15-20 хвилин – це навпаки корисно.
  5. Не користуватися бездротовими зарядками. Вони нагрівають смартфон, що своєю чергою, погано позначається на акумуляторі.

Проте головний фактор, що впливає на деградацію – це зарядка неоригінальними кабелями Lightning та USB-C (microUSB можна використовувати майже будь-який), або дешевих китайських бездротових зарядок з AliExpress.

Відео дня

Як відомо, в 2023 все більше виробників продовжує відмовлятися від адаптерів зарядки в комплектах своїх смартфонів. Тому перед кожним користувачем постає дилема: заощадити, взявши нерідну зарядку, чи купити оригінал дорожче. 

Оригінальний зарядний пристрій було розроблений виробником з урахуванням конкретних вимог та характеристик батареї вашого смартфона. Воно надає оптимальну напругу і струм, необхідні для безпечної та ефективної зарядки. 

Під час зарядки рекомендується використовувати оригінальний кабель і адаптер / фото ua.depositphotos.com

Використання неофіційних кабелів може не тільки призвести до перегріву вашого пристрою або перенапруження батареї, але в деяких випадках може навіть вивести його з ладу. Аналогічно і з дешевими бездротовими зарядками.

Причому, надійний зарядний кабель необов'язково повинен бути дорогим. Це може бути сертифікований виробником кабель – вони відповідають стандартам якості. Наприклад, MFi (Made for iPhone/iPad) якщо ви використовуєте пристрої Apple.

Раніше УНІАН ділився рекомендаціями, як максимально заощадити заряд смартфона. Вимкнення (або активація) цих функцій ніяк не відобразиться на працездатності вашого девайса, зате помітно продовжить час роботи без підзарядки.

Вас також можуть зацікавити новини: