Як максимально заощадити заряд смартфона: 4 суперпростих ради / ua.depositphotos.com

Багато хто з користувачів скаржаться, що їх смартфони, які заряджалися ще вранці, насилу доживають до вечора – ця проблема актуальна як для бюджетних моделей, так і дорогих флагманів. Причому, це не завжди індикатор того, що батарея вже "віджила своє"

УНІАН "полазив" в інтернеті й зібрав в одну замітку чотири найпопулярніші рекомендації, як можна швидко поліпшити автономність свого гаджета. Завантажувати або встановлювати при цьому нічого не потрібно – всі потрібні функції вже вбудовані за замовчуванням.

Вмикаємо режим економії енергії

Звучить очевидно, але багато хто ігнорує цей режим, навіть якщо заряд батареї смартфона опускається нижче 20%. Він істотно зменшує кількість енергії, споживаної вашим пристроєм.

Відео дня

Водночас на смартфонах Xiaomi, Honor та деяких інших Android є енергоощадний режим "Ультра". При його активації, система відключає всі ресурсомісткі процеси, обмежує фонову активність, зменшує яскравість екрана, а також автоматично включає темний режим. 

Як максимально заощадити заряд смартфона: 4 простих способи для Android та iPhone

Вимикаємо геолокацію

Більшість додатків на смартфоні відстежують ваше місце розташування, щоб вам було зручніше ними користуватися. Однак ця опція дуже сильно розряджає акумулятор телефону і в кінцевому підсумку скорочує термін його служби.

Щоб вимкнути геолокацію на своєму смартфоні, просто відкрийте налаштування та знайдіть розділ "Місцезнаходження" чи "Служби локації". Зазвичай він знаходиться в розділі "Особисті дані та конфіденційність". Або вимкніть геолокацію для кожного додатка окремо.

Активуємо темний режим

На Android, як і на iPhone, є темний режим. Він не тільки знижує навантаження на очі, але й збільшує автономність смартфона.

Як максимально заощадити заряд смартфона: 4 простих способи для Android та iPhone

Однак є одне зауваження – такий лайфхак працює тільки на смартфонах з OLED-екранами. Тому власникам девайсів з IPS-дисплеєм темний режим не допоможе.

Функція адаптивної зарядки

Ця опція дозволить зарядити телефон вчасно і збереже акумулятор. 

Припустимо, ви ставите смартфон на зарядку на всю ніч, виставляєте час будильника на 8 ранку і лягаєте спати. Система вибудує процес зарядки таким чином, щоб акумулятор заповнював свою місткість повільно і зарядився рівно на 100% за декілька хвилин до спрацьовування будильника.

Тому краще, щоб вона завжди була активованою. На Android ця функція називається "Адаптивна зарядка", а на iOS – "Оптимізована зарядка".

Як максимально заощадити заряд смартфона: 4 простих способи для Android та iPhone

Раніше УНІАН ділився лайфхаком, як швидко очистити динамік телефону без розбирання. На виручку прийдуть спеціальні додатки, які "пробивають" пил та інше сміття назовні. А займе це 5 хвилин від сили.

Також розповідали, як правильно видалити програму чи гру зі смартфона. Якщо робити це неправильно, в системі залишаються різні файли, невеликі документи та інший "сміття", яке тільки забиває пам'ять.

Вас також можуть зацікавити новини: