Як правильно заряджати смартфон: корисні поради та головний лайфхак / фото ua.depositphotos.com

Акумулятор – це, мабуть, найслабше місце сучасних смартфонів. З розвитком технологій, виробники постійно працюють над поліпшенням характеристик батарей та збільшенням їх терміну служби, але розв'язати проблему деградації повністю не вдалося. З нею стикаються не тільки власники бюджетних смартфонів, але і флагманів.

При цьому часто користувачі, самі того не підозрюючи, скорочують термін служби акумулятора. Ми рідко звертаємо увагу на всі тонкощі процесу зарядки і від цього істотно знижуємо термін "життя" батареї. Щоб запобігти деградації батареї завчасно, фахівці рекомендують:

  • Заряджати батарею до позначки в 80 відсотків, а розряджати – не нижче 20%. Існує також альтернативна тактика зарядки, відома як "50-70".
  • Не залишати смартфон на зарядці на ніч.
  • Не користуватися телефоном під час його зарядки.
  • Оптимальніше всього заряджати акумулятор частіше, але короткими сесіями по 15-20 хвилин – це навпаки корисно.
  • Уникати перегріву і не залишати смартфон під прямими сонячними променями.

Проте найголовніший фактор, що впливає на деградацію акумулятора – це зарядка несертифікованими кабелями Lightning і USB-C (microUSB можна використовувати майже будь-який), або дешевих китайських бездротових зарядок з AliExpress.

Відео дня

Оригінальні зарядні пристрої виробника розроблені так, щоб відповідати технічним стандартам і вимогам вашого пристрою. Також вони більш точно керують процесами зарядки і розрядки, що може допомогти в підтримці довговічності акумулятора.

Відмовтеся від несертифікованих кабелів Lightning і USB-C / фото ua.depositphotos.com

Своєю чергою, використання неофіційних кабелів може іноді навіть привести смартфон або планшет в несправність, а в дешевих бездротових зарядках вони не відводять тепло, через що смартфон при зарядці може сильно нагріватися.

Однак важливо зазначити, що не всі неоригінальні зарядні пристрої є поганими. Головне, щоб він був сертифікований виробником, тобто відповідав стандартам якості. Наприклад, MFi (Made for iPhone/iPad) якщо ви використовуєте пристрої Apple.

Але якщо у вас є сумніви щодо безпеки або сумісності сторонніх зарядних пристроїв, краще все ж використовувати оригінальні аксесуари, щоб уникнути потенційних проблем.

Раніше УНІАН розповідав про процедуру на смартфоні, яку потрібно проводити раз на тиждень. І ділився лайфхаком, як швидко почистити динаміки смартфона за допомогою одного додатка.

Вас також можуть зацікавити новини: