Барна зазначив, що на 2019 рік кількість лотів по місцевих дорогах буде збільшено / Фото прес-служби ТОДА

На Тернопільщині працюватимуть над демонополізацію ринку дорожніх робіт.

Читайте такожНа Тернопільщині дорожники відремонтують дороги на Рівненщину та Прикарпаття

Як передає кореспондент УНІАН, про це сьогодні під час засідання колегії Тернопільської обласної держадміністрації (ОДА) заявив голова ОДА Степан Барна.

Відео дня

«У нас щороку вартість ремонту кілометра дороги зростає на 15-20%. Це більше, ніж інфляційні процеси. Це все тому, що немає конкуренції. Так звані «громадські діячі» «з’їли» турецьку компанію «Арес», яка хотіла працювати в області. До неї почалося дуже прискіпливе ставлення. Для них чомусь не було асфальту на жодному асфальтному заводі, на кар’єрах починав зникати щебінь, коли вони хотіли його купити», – розповів керівник області.

Він зазначив, що на 2019 рік кількість лотів по місцевих дорогах буде збільшено до 17 – з розрахунку один лот на кожен район.

«Демонополізація ринку дорожніх послуг – наш пріоритет. Мене дивує, коли одна компанія виграє тендер одразу на 1 млрд грн. Зараз «Авакс Проф» хоче будувати асфальтний завод, я за те, щоб асфальтний завод був у кожному районі. Скажімо, одна наша громада на кошти з субвенції купила малий асфальтний завод і тепер в них зовсім інша ціна. Ось що значить демонополізація ринку», – зауважив Барна.