На Тернопільщині виявили вкрадену у столиці іномарку з перебити номерами кузова (фото)

На Тернопільщині виявили вкрадену у столиці іномарку з перебити номерами кузова.

Як повідомили УНІАН в секторі комунікацій головного управління Національної поліції України в Тернопільській області, працівники управління карного розшуку Тернопільської області, відпрацьовуючи оперативну інформацію, яка надійшла на лінію "102", виявили Мазду 3 на польській реєстрації.

Перевіривши по базі номерні знаки, з'ясували, що насправді авто з Польщі не ви'їжджало.

Відео дня

Коли правоохоронці хотіли евакуювати іномарку на арештмайданчик, до них підійшло двоє чоловіків, один з них заявив, що є власником Мазди, а з ним - адвокат. Проте жодних документів на авто вони не надали.

У ході перевірки стало відомо, що знайдене авто за усіма зовнішніми ознаками відповідає транспорту, викраденому ще у травні 2018 року в Києві. Інформація підтвердилася. До Тернополя приїхав потерпілий і надав всі докази, а з ними й дозвіл на огляд транспортного засобу.

На Тернопільщині виявили вкрадену у столиці іномарку з перебити номерами кузова (фото)

Чоловіки, які раніше стверджували, що авто їхнє, більше не з'являлися, а київський суд наклав арешт на даний транспортний засіб відповідно до клопотання столичних слідчих.  

Також цього тижня  оперативники карного розшуку вийшли на слід ще одного, ймовірно краденого, автомобіля. За порушення правил дорожнього руху правоохоронці спинили Chrysler. Водій - мешканець Києва, керував позашляховиком у стані наркотичного сп'яніння – під дією амфетаміну. Це підтвердила експертиза. Водійські права та техпаспорт, які він пред’явив, були з ознаками підробки.

Джип виявився "двійником" автомобіля, зареєстрованого в іншій області, а номера кузова перебиті кустарним методом.

Оперативники розшукують причетних до викрадення та підробки документів.

Відкрито кримінальне провадження за ст.. 289 ККУ (незаконне заволодіння транспортним засобом) та ст. 290 (знищення, підробка або заміна номерів вузлів та агрегатів транспортного засобу).