У Тернополі викрили водія у стані наркотичного сп’яніння зі зброєю та фальшивим посвідченням поліцейського.

Як повідомили УНІАН в прес-службі патрульної поліції, близько 23 год на вул. Протасевича інспектори зупинили автомобіль Daewoo Lanos за порушення Правил дорожнього руху, оскільки водій не ввімкнув ближнє світло фар у темну пору доби.

Під час спілкування з 39-річним керманичем патрульні виявили у нього зовнішні ознаки наркотичного сп'яніння (поведінка не відповідала обстановці, почервоніння обличчя, звужені зіниці ока, які не реагують на світло) та запропонували пройти огляд на визначення стану сп'яніння у найближчому медичному закладі. Але від проходження огляду чоловік відмовився в присутності двох свідків у встановленому законом порядку.

Відео дня

Надалі, перевіряючи документи на транспортний засіб, патрульні виявили невідповідність номеру кузова з номером, який вказаний у реєстраційному документі та у базі Національної поліції. Окрім того, чоловік для встановлення особи пред'явив посвідчення водія, яке належить іншій людині.

Під час поверхневої перевірки патрульні виявили у чоловіка три паперових згортки з подрібненою речовиною зеленого кольору, ймовірно, наркотичного походження. Також патрульні виявили пістолет та 7 гумових набоїв до нього. Дозволу на зброю у чоловіка не було.

Уже пізніше, в ході проведення огляду транспортного засобу інспектори також знайшли посвідчення працівника поліції, яке мало ознаки підробки.

Інспектори склали на чоловіка протокол за ч. 1 ст.130 КУпАП (керування в стані сп'яніння) та винесли постанову за ч. 1 ст. 126 КУпАП (керування транспортним засобом без відповідних документів). Також поліцейські здійснили охорону місця події та викликали слідчо-оперативну групу.